Täna avab uksed Tallinki uus restoran NOK NOK, mille menüü ja atmosfäär esindavad autentset Tai kööki.

“Tegemist on ettevõtte esimese restoraniga, mis ei asu Tallinki laevade pardal või hotellis. Tallinna Vanalinnas, Vana-Posti tänaval asuv NOK NOK on hubane, stiilne ja autentne restoran, kus külalised saavad nautida ehedaid Tai toite ja maitseid,” ütles NOK NOKi projektijuht Andres Poljakov.

600 ruutmeetril paiknevast restoranist leiab avara ja hubase kokteilibaari, à la carte restorani, mitu omapärast eraürituste saali, seminariruumid ning kokakooli, kus kõik huvilised saavad õppida ehedat Tai köögi eripära Tai Kuningriigist Eestisse tööle asunud kokkade juhtimisel.

“Lisaks meie särasilmsetele ja abivalmitele teenindajatele liitus NOK NOKi meeskonnaga viis professionaalset kokka, kes on kõik pärit Tai Kuningriigist. Tänu nende oskustele ja kogemustele saame valmistada ja serveerida klientidele kõige ehedamat Tai kööki just sellisel kujul ja viisil nagu seda on kombeks Tai rahval endal,” lisas Poljakov.

Köögimeeskonda asus juhtima peakokk Pensiri Pattanachaeng, kes omab üle 15 aasta professionaalset kogemust ning spetsialiseerub autentsel Tai ning kaasaegsel Aasia, India, Hiina ja Korea köögil. Pensiri on töötanud kõrgeima klassi hotellides ja restoranides Tais, Indias ja Araabia Ühendemiraatides.

Restorani NOK NOK juures avatud kokakooli on Andres Poljakovi sõnul oodatud kõik huvilised, nii algajad kui edasijõudnud kokkamisentusiastid, kes soovivad NOK NOKi köögitiimi juhendamisel proovida ise kätt Tai-päraste roogade valmistamisel.

Restorani NOK NOK interjöör on inspireeritud rahvuslikust Tai sisekujunduse stiilist ent kujundatud malbe ja väljapeetud põhjamaise hõnguga. “Meie söögilauad on näiteks valmistatud Saaremal,” tõi näite idamaise ja põhjamaise disaini kooslusest Andres Poljakov.

Restorani sisekujunduse autor on hinnatud Soome disainer Marjut Nousiainen, kes on kujundanud ka restorani Tempo Tallink Express Hotel hotellis ning kajuteid ja erinevaid reisijaalasid Tallinki laevades.

Inspiratsiooni Tai restorani avamiseks sai Tallink nõukogu esimehelt Enn Pandilt, kes on ka Tai Kuningriigi aukonsul Eestis.

Sõna NOK tähendab tai keeles lindu ning nimi NOK NOK viitab ühtlasi restorani logole, millel on kujutatud kahte öökulli. Öökullid omakorda kajastavad bareljeefe söögikoha hoone välisseintel aadressil Vana-Posti 7.