Teaduskeskus AHHAA juhatuse esimees Andres Juur märkis, et lastega laevareisijatele AHHAA näituste pakkumisest on saanud tore traditsioon. „Kuigi meie igapäevased toimetused asuvad Tartus, siis tugev publikuhuvi on meid eksponaatide ja tegemistega juba kolm aastat Tallinki laevale meelitanud. Minu jaoks on puhas rõõm pakku merereisijatele nutikat tegevust,“ ütles Juur.

Tallink Eesti müügi- ja turundusdirektori Marina Jõgi sõnul on AHHAA näitused tõesti reisijate hulgas ülimenukad ning laste kõrval uudistavad väljapanekut ning proovivad kätt ka täiskasvanud.

Laevade konverentsikeskuse ruumides asuval näitusel astub külastaja AHHAA maailma, kus saab endast teha õhupalliga paugupilti, panna kokku tähepuslesid, tutvuda mini-dinosaurustega, vaadata end kõverpeeglist, vestelda robot Oskariga, ehitada ise kindlust ja veel palju muud. Kokku on mõlemal laeval rohkem kui 15 interaktiivset käed-külge eksponaati.

Teaduskeskus AHHAA ja Tallinki vaheline koostöö vältab juba kolmandat aastat pakkudes laevareisidel rõõmu nii suurtele ja väikestele reisijatele. Teadustuba saab külastada Victoria I konverentsikeskuses 6. tekil. Romantikal asuvad eksponaadid 9. tekil konverentsikeskuses. Näitused jäävad mõlemal laeval avatuks kuni augustikuu lõpuni.

AHHAA näitus on kõigile laevareisijatele tasuta ning on avatud iga päev Tallinna-Stockholmi suunal hommikuti kell 9-11 ja õhtuti kell 17-23 ning Stockholmi-Tallinna suunal hommikuti kell 8:30-10:00 hommikul ja õhtuti kell 17-23.