Üks mahukamaid ning kallimaid uuendusi saab olema kokku 1016 kajuti täielik uuendamine, sealjuures uuendatakse kajuteid alates standardklassidest kuni sviitideni. Uus sisearhitektuur on tellitud sisedisainifirmast Aprocos.

Europa_Suite6_Visualisation_20160826

Kajutite, kajutikoridoride, treppide, vastuvõtuala ja avalike tualettide uuendamisele lisaks saavad täiesti uue ilme ka enamus restoranidest ja baaridest, mida kevadiste tööde käigus uuendada ei jõutud. Buffee-restoran ja Grill House saavad täiesti värske ilme, nii ka pubi ja üks baaridest. Laevale luuakse ka uus kohvik Coffee&Co, milline seni oli vaid Helsingi-Stockholmi liini kruiisilaevadel.

Kevadel 2016 renoveeriti Silja Europa poed, ööklubi ja showbaar ning ehitati juurde täiesti uued restoran Tavolata ning kiirtoidurestoran Fast Lane.

Europa_Coffee&Co_Colored elevations_20160909

Laev naaseb dokist Tallinna-Helsingi liinile 12.detsembril hakates väljuma iga päev Tallinnast kell 12.30 ning Helsingist kell 18.30. Tallink teenindab liinil iga-aastaselt ligi 5 miljonit reisijaid ning lisaks kruiisilaevale opereerib ettevõte liinil ka kahe kiire reisilaevaga Tallink Shuttle kaubamärgi all. 2017.aastal toob Tallink samale liinile uue, keskkonnasõbraliku veeldatud maagaasil sõitva kiire reisilaeva Megastar.