Tallink Hotelsi müügi- ja turundusdirektor Svea Altjõe ütles BNS-ile, et suveks võib olemasolevate broneeringute põhjal prognoosida kasvu nii täitumuse protsendis kui ka tubade keskmises hinnas. "Täitumuse kasv on tingitud nii majanduse paranemisest maailmas, oma osa on ka [Tallinna] kultuuripealinna tiitlil ja sellega kaasnevatel turundustegevustel."

Altjõe sõnul on Tallinki hotellide tänavune täitumus võrreldes mullu sama ajaga kasvanud kõikides keti hotellides. "Samuti on kõikides Tallinki hotellides tõusnud ka keskmine toa hind."

Tallink Hotelsi ketti kuuluv Tallink Express Hotel on keti kõrgeima täitumusega, Altjõe sõnul prognoosib ettevõte hotelli täitumuseks maiks ligi 80 protsenti. Kõrgeima keskmise toa hinnaga on ketis Tallink Spa ja Conference Hotel.

Valdav enamus Tallink Hotelsi klientidest saabuvad Skandinaaviast, Venemaalt, Balti riikidest, lisaks Saksamaalt ja Suurbritanniast, märkis Altjõe.

Swissôtel Tallinna müügi- ja turundusdirektor Clive Ellul Hawthorn ütles BNS-ile, et suvist klientide arvu kasvatavad järjest suurenev Vene turistide arv, soe suvi ning huvi kultuuripealinna ürituste vastu.

Tallink Hotelsi ketti kuulub neli hotelli Tallinnas ja üks hotell Riias. Hotelliketis on kokku 1293 tuba. Swissôtel Tallinnas on kokku 238 tuba.