Teisipäeval kehtestatud komandanditund tähendab, et ilma eriloata ei tohi väljas viibida kella 10st õhtul kella 5ni hommikul. See keeld kehtib nii kohalike elanike kui turistide jaoks. Turistid peavad õhtul kella kümneks jõudma oma majutuskohta ja hommikused ekskursioonid ei tohi alata väljasõiduga enne kella viit hommikul.

Siiski on olemas ka erandeid. Näiteks need, kes peavad riigist lahkuma või saabuvad riiki peale kella kümmet õhtul, võivad lennujaama transporti erandkorras kasutada. Kuid liikuda tohib vaid lennujaama ja hotelli vahel, ütles sõjaväe esindaja. Suvarnabhumi ja Don Mueangi rahvusvahelistesse lennujaamadesse soovitatakse saabuda neli tundi enne lennu väljumist.

Armee lubab tagada turistidele turvalisuse, kuid hoiatab, et riigipöörde vastu suunatud vägivaldsete reaktsioonide risk on olemas.

Paljud meediakanalid on välja lülitatud, see võib puudutada kohati ka Interneti sisu. Infot olukorra kohta jagavad sõjaväe meediakanalid.

Tavaliselt rahvast täis seljakotirändurite lemmikkoht Khao San Road oli eelmisel õhtul juba kell 10:15 täiesti inimtühi.

"Õhtuti on tohutud sabad Skytraini ja metroojaamade juures, sest inimesed püüavad enne komandanditundi koju jõuda," ütles kohapeal viibiv The Telegraphi ekspert Tom Vater.

Samuti on väga ülerahvastatud kauplused, kust kohalikud ostavad kokku eluks vajalikke varusid. "Telekanalid, nii välismaised (sealhulgas BBC, Al Jazeera ja CNN) ning kohalikud telekanalid on blokeeritud või suletud, neil kanalitel näidatakse vaid uue võimu logosid," lisas Vater.

Lisaks öisele liikumiskeelule soovitab Tai turismiamet turistidel eemale hoida demonstratsioonidest, pealegi on rohkem kui viie inimese kogunemised tänavatel praegu keelatud.

Eemale hoida tuleks järgmistest kohtadest:

- Valitsushoone Makkhawan Rangsani silla juures Ratchadamnoen Noki avenüül
- Chamai Marucheti sild Phitsanuloki maanteel
- valitsushoonete kompleks Chaeng Wattana maanteel
- Demokraatia monument Ratchadamnoen Klangi maanteel (seal asub telklaager)
- Valitsust toetavate demonstrantide miitingukoht Aksa maanteel Bangkoki lääneosas

Armee esindajate sõnul oli riigipööre vajalik korra tagamiseks ja poliitiliste reformide paikapanemiseks.