64 aasta vanuses endiselt hoogsat elustiili harrastav prints sündis 1952. aastal, kui tema isa Bhumibol oli juba mitu aastat troonil istunud. Tal on suurepärane haridus: hulk mainekaid Briti ja Austraalia erakoole, ohvitserikoolitus Canberra sõjaväeakadeemias ja magistrikraad epigraafias ehk vanade Aasia tekstide tundmises. Peale selle läbis ta buda usu kloostris Tai meestele traditsioonilise praktika.

Haridusest ja kõrgest päritolust siiski alati ei piisa, sest prints on ka pillaja, naistemees, naisepeksja, joodik ja hasartmängusõltlane. Peale selle on ta ka rumal, ülbe ja ebadiskreetne, sest need faktid on konservatiivse Tai rahva pahameeleks üldiselt teada – hoolimata sellest, et riigis kehtib majesteedi solvamise vastane seadus ja lääne meediast saadud infot saab levitada ainult põranda all. Tal on kolmest abielust seitse ametlikku last ja ta on kolm korda lahutatud, viimati 2014. aastal.

Nagu muudeski kuningakodades, ei peeta Tais lahutusi eriti heaks tooniks. Aga kui rääkida põhjustest, miks Vajiralongkorn oma kaasmaalastele piinlikkust valmistab, siis ei meenu esimesena printsi naiste ja armukeste nimed.

Neli päeva koera matust

Printsi kuulsaim kaaskondlane on hoopis isane puudel Fufu, kes pälvis laiema avalikkuse tähelepanu WikiLeaksi 2007. aastal avaldatud videoga, kus kroonprints koos koera ja abikaasaga kuningapalees pidutseb. Raske öeldagi, mis inimesi kõmulise video juures rohkem häiris – kas see, et tollane printsess Srirasm oli videos topless, või see, et ta toitis koera tordiga nagu Marie Antoinette. Või lihtsalt see, et väärikas eas troonipärija harrastab hellitatud jõnglase elustiili, samal ajal kui üle kümne miljoni kaasmaalase peavad pingutama, et üldse midagi süüa saada.

Samuti WikiLeaksi lekitatud USA diplomaatide telegrammide järgi osales Fufu tihti ka ametlikel üritustel ja kohtus välismaa aukandjatega. Kuna koerake ülendati printsi korraldusel Tai õhujõudude marssaliks, kandis ta ametlikel üritustel lennuväe paraadmundrit. USA suursaadik kirjeldas ühes kodumaale saadetud läkituses kroonprintsi auks korraldatud galaõhtusööki, kus Fufu oli õhtu vaieldamatu täht, jalutades mööda lauda ja juues külaliste klaasidest. Kui koer mullu veebruaris kõrges vanuses suri, korraldati tema matusteks neli päeva kestnud budistlik leinatalitus, millest tehtud fotosid sotsiaalmeedias agaralt jagati.