Jalgade ruumina kirjeldatakse lennunduses kahe istme vahelist ala, mida mõõdetakse ühe istme seljatoe nurgast teise istme sama kohani. Enamik reisijaid, eriti need, kes on pikad ja pikajalgsed, peavad end kuidagi sellesse ahtrasse ruumi kokku voltima. Sestap on hea teada, milliste lennufirmade õhusõidukid pakuvad pikkadel lendudel kõige suuremat jalaruumi.

Seatguru.com-ist pärit andmed näitavad, et erinevate lennukimarkide puhul varieerub jalgadele mõeldud ruum üsna palju. Kuid kõige enam ruumi võimaldab siiski Canadian Airline’i West Jet, kus sõltuvalt lennukitüübist on istmete vahe turistiklassis 78-97 cm. Istmevahesid 97-101 cm-ni leiab tavaliselt teiste lennufirmade premium turistiklassi pakkumiste hulgast. Kahekümnest lennufirmast olid China Southernil ja Thomas Cookil väikseimad jalaruumid vastavalt 76-84 ja 76-79 cm.

Enamike lennufirmade lennukites algab turistiklassis istmete vahe 79 cm-st, olles mõnedel lendudel siiski pisut rohkem. USA Virgin Atlantic pakub turistiklassis istmeid 79 cm ning premium turistiklassis 96 cm vahega, Delta aga 79 ja 89 sm vahega, kusjuures premium-klassi ei ole. Air France’il on istmete vahe turistiklassis 79-86 cm, premiumis aga 97-101 cm.

British Airwaysi lendudel on turistiklassis istmevaheks 79 ja premium-klassis 97 cm. Norwegian Air ja Qatar Airways pakuvad turistiklassis istmeid vahedega 79 cm, premium turistiklassis aga koguni 117 (Norwegian Air) ja 107 cm (Qatar Airways).

Kuid kui tahad oma raha eest tõesti parimat saada, peaksid teadma, et uuring vaatles ka seda, millise hinnaga parimat jalaruumi pakutakse (arvutades 2016. aasta keskmise piletihinna alusel välja kulu ühe sentimeetri kohta). Parima diili leiad Turkish Airlines’ist, kus ühe sentimeetri jalaruumi hinnaks kujunes 4.97 naela. Järgnesid Air India 5.73, Qatar Airways 6.94, Delta 7.06 ja Etihad Airways 7.26 Inglise naelaga.

Allikas: lonelyplanet.com