TAGASI PARADIISI | Millisel Kreeka saarel või piirkonnas veeta oma puhkus?


TAGASI PARADIISI | Millisel Kreeka saarel või piirkonnas veeta oma puhkus?
SantoriniFoto: Pixabay

Kui on soov veeta puhkus Kreekas, tekib vahel küsimus: kas saartel või mandril? Võluv Santorini, maaliline Korfu, rahutu Kreeta või siiski Peloponnesos, kus igal sammul elustub ajalugu? Valik on keeruline. Ent miks peaks valima? Kui aega on, võib ju üritada käia mitmes regioonis korraga, ning reis kujuneb tõesti võrratuks...

Kreeka mandriosa

Siin on võimalik näha väga palju. Ateena akropol ja Parthenon, suursugune Meteora klooster, Delfi, Apolloni tempel, muistne Olümpos — neid kõiki peaks nägema. Ka ökokuurort Costa Navarino Messinas väärib tähelepanu.

Saared

Kui mandriosa vaatamisväärsused on nähtud, võib puhata saartel, kus on tunduvalt jahedam ning saab oma puhkust täiel rinnal nautida. Just Kreeka saartel saab tõeliselt puhata. Seal valitseb rahu ja muretus. Puhas meri annab uut energiat väsinule. On palju päikest, lilli ja rohelust, maitsev toit ning terve hulk positiivseid emotsioone.

Korfu

Kõige rohelisem Kreeka saarte hulgast. Ainus linn on Corfu Town (Kerkyra). Mujal asetsevad vaid väikesed maalilised külakesed.

Santorini

Seotud lood:

Unustamatu, romantiline, muinasjutuliselt kaunis saar oma lumivalgete majade ja taevasiniste katustega.

Rhodos

Suuruselt neljas saar kaasaegsete kuurortide ja mitmekesise taimestikuga. Sobib hästi perega puhkamiseks.

Kreeta

Kreeka kõige suurem saar. Hooaeg kestab siin maist oktoobrini. Parimateks kuudeks peetakse siiski juunit, juulit ja septembrit.

Restoranid saartel

Kuidas valida? Kui on soov minna kreeka restorani, tuleks küsida kohalikelt elanikelt, kus nemad käivad. Ei tasu tähelepanu pöörata restorani väljanägemisele ja turistide arvule selles. See ei pruugi midagi öelda. Kreeka saartel on toit maitsev ja värske. Ent restoranid, mis on arvestatud turistide jaoks, võivad olla kõige erinevamad.

Mida süüa? Traditsiooniliste toitude hulgast tuleks kindlasti valida kreeka salat. See on lihtne ning seda võib ka kodus valmistada, ent siin on see eriline. Tuleb ka kasutada võimalust süüa värsket kala ja mereande.

Loe veel

Tellides toitu restoranides, peaks silmas pidama, et enamuses kohtades serveeritakse väga suured portsjonid. Seetõttu on kombeks suupisted ühiselt lauale tellida.

Allikas: Domašni Otšag, juuli 2018

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare