Salva Kindlustuse AS kindlustusdirektor Urmas Kivirüüdi sõnul on selle aasta veebruaris hüppeliselt kasvanud reisikindlustuskahjude peamiseks põhjuseks haigestumised ja vigastused reisil. “Eestimaalased on hakanud üha rohkem talvel puhkama kas suusakuurortides või ka soojamaareisidel, mis on aasta esimestel kuudel kasvatanud jõudsalt ka kahjusid. Nii hüvitasime veebruaris näiteks lumelauaga kukkumise tagajärjel tekkinud luumurde, suusatamisel väljaväänatud liigeseid, aga ka soojamaa reisidel saadud kõhutõbesid,” lausus Kivirüüt.

Veebruaris maksis Salva klientidele reisikahjusid pea 96 000 euro ulatuses. “Reisimise hoogustamisega on kasvanud lisaks traditsioonilisele tervisekindlustusele huvi ka lisakaitsena pakutava vastutuskindlustuse vastu. Selle raames hüvitatakse näiteks juhtumeid, kus reisil viibiva pere kõige pisemad võivad kogemata mänguhoos lõhkuda hotelli mööblit või tehnikat,” lisas Salva kindlustusdirektor.

Jõudsat kasvu näitasid selle aasta veebruaris ka liikluskindlustuse kahjud, mis ulatusid 350 00 euroni. “Sagedasemad liikluskindlustuse juhtumid olid seotud otsasõitudega ristmikel ning eksimustega möödasõitudel,” ütles Urmas Kivirüüt. Kaskokahjud ulatusid veebruaris 282 000 euroni, mida on kolmandiku võrra enam kui aasta varem ning mille seas andsid enim tooni klaasikahjud.

Salva Kindlustus kogus veebruaris ligi 1,6 miljoni euro ulatuses kindlustusmakseid, mida on veidi enam kui eelmisel aastal samal ajal.

Salva Kindlustuse AS on 1993. aastal loodud Eesti kapitalil põhinev kahjukindlustusselts. Salva Kindlustus pakub era- ja äriklientidele kõiki enamlevinud kahjukindlustustooteid, omades 18 esindust ja müügipunkti üle Eesti ning e-keskkonda salva24.ee. Salva annab tööd kokku 120 inimesele.