Maikuu on Rahva Raamatus pühendatud reisimisele ja reisikirjandusele ning jätkuks eelmise nädala reisihommikule Aafrikasse, on nüüd tulemas põnev reisiteemaline suursündmus, kus on võimalus osa saada eksklusiivsetest Estraveli ja Viking line’i eripakkumistest ja tutvuda tasuta Baasjaama virtuaalreisidega.

Vaid kolme tunni jooksul on külastajatel võimalus heita pilk virtuaalmaailma. Baasjaam toob kohapeale tehnika, millega on kõikidel osalejatel võimalik vaid mõnel ruutmeetril ja mõne klikiga reisida meie päikesesüsteemi, hoida Maad oma käte vahel, kohtuda silmast silma sinivaalaga, katsuda ohutult meduuse ja koralle ning leida end lummava vaatega lumisel mäetipult.

Viking Line'i pakub raamatusõpradele vaid kohapeal ülisoodsaid laevapileteid Helsingisse ja võtab kaasa Viking Ville, kes lõbustab lapsi ning loosib osalejate vahel välja edasi-tagasi laevareisi 4-le Soome.

Estravel on kohal suurepäraste pakkumistega päikesereisidele ning lennupiletitele ja kingib kõigile kohapeal reisi broneerinutele Kuldkaardi ning 1000 reisipunkti, mida saab soovi korral vahetada Finnairi punktide vastu.

Kaunil kodumaal reisijate rõõmuks on kohal ka Regio, kes tutvustab põnevaid maakaarte ja pakub ürituse ajal kõiki kaarte vähemal 20% soodsamalt ja Petrone Prindi kõik „Minu“ sarja raamatud on kohapeal suisa 30% soodsamad.

Oma tegevust tutvustab sõltumatu Eesti organisatsioon Mondo, mis keskendub arengukoostööle, maailmaharidusele ja humanitaarabile. Mittetulundusühing töötab Ghanas, Keenias, Ugandas, Birmas, Afghanistanis ja mujal. Koos kohalike partneritega toetab Mondo näiteks laste kooliharidust, naiste ettevõtlusprogramme ning pakub kriisidest mõjutatud kogukondadele humanitaarabi.
Rahva Raamatu reisisündmusel on võimalus tutvuda nende tegevusega lähemalt ning osta partnerkogukondade käsitööd – kauneid Ghanas punutud korve, Süüria pagulasnaiste valmistatud kõrvarõngaid ning Uganda puuetega naiste õmblustööd. Samuti saab soetada toredaid Mondo heateokingitusi, millega annetada vaesematele kogukondadele.