L’Ermitage’i teavad kõik hea arhitektuuri austajad, ka need, kes kunagi Tallinnas hotellituba ega hommikusööki vajanud pole.

Sisse astudes ei pea pettuma. Hommikusööki saab süüa sisehoovi avanevate akendega vaikses ja väikses restoranis Katze, mis erineb suurte hotellide hommikusöögisööklaid meenutavatest restoranidest nagu Kassisaba Lasnamäest (Kassisaba asumi järgi sai koht ka endale nime).

Katze on ilus ja ilus on ka hommikusöögi väljapanek, mis küll on natuke kitsasse nurka mahutatud.

Kiirelt kõigest muust üle hüpates — munapudru pärast võiks sinna igal hommikul tagasi minna. Kas teadsite, et peaaegu kõik hotellid teevad seda pulbrist, mitte päris munadest? L’Ermitage puder on päris, koosnedes munadest ja võist, mitte e-ainetest ja veest.
Peekon selle kõrvale jätab soovida — aga kui keegi näitab mulle koha Eestis, kus päriselt ostakse peekon krõbedaks praadida, siis ma läheks isiklikult täkukirja viima sellele kokale.
Puuviljavalik on samuti eestilikult niru, kriminaalselt kõrge suhrusisalduse ja madala vitamiinisisaldusega puuviljasalt pole ülejäänud menüü ja atmosfääriga samast klassist.

Aga samas on saiakeste valik vaimustav — need on armsad ja väikesed, mis lubab maitsta kohe mitut. Kui juba suhkrut süüa, siis miks toppida see puuviljasalatisse — pigem süüa ausalt ja ehedalt ahjusoojade saiakeste kujul, mis lõhnavad ja maitsevad imeliselt!

Aga samas on saiakeste valik vaimustav — need on armsad ja väikesed, mis lubab maitsta kohe mitut.

Hea kohvi saamine nõuab natuke pealehakkamist. Nagu tavaliselt, on ka siin oleks kohvitünn, kuid kui ettekandjalt küsida cappuccinot või mõnda muud head kohvi, siis see tuuakse lauda ja on hinna sees!

Igatahes on tegemist kohaga, mis päeva alguse ilusaks teeb ning mida kindlasti tasuks kaaluda nädalavahetustel sõpradega koos ilusale hommikusöögile minekuks — selle rahaga mujal nii luksuslikult süüa ei saa!

HIND: 10 eurot
HINNANG
atmosfäär: 8/10

teenindus: 7/10

toidu väljapanek: 7/10

maitseelamus: 8/10

kohv: 8/10

KOKKU: 38 punkti (50 võimalikust punktist)