15 ajakirjanikku üle maailma said näha Helsingi lennujaama miljardiehituse uut keskust enne rahvamasse.

Soome lennujaamade operaator Finavia võib 2018. aastaga rahule jääda: eelmisel aastal lendas läbi Helsingi lennujaama 20 miljonit inimest, mis tähistas uut rekordit lennujaama jaoks. Uute rekorditega kaasnes otsus investeerida lennujaama laiendamisse ja ümberehitusse miljard eurot.

Investeering peaks reisijate mahtu kasvatama uuel kümnendil 30 miljoni inimese suunas. 25 000 ruutmeetril laiutav Aukio on Helsingi lennujaama uus soomepärane ja roheline tippkeskus. Aukio turvakontrollis kasutatakse tipptehnikat, mis võimaldab keskusel võtta vastu 220 inimest ühe tunniga.

Peab tõdema, et videod Soome kaunist loodusest suurtel ekraanidel, puutetundlikud interaktiivsed seinad ja põrand, kõlaritest kostev linnulaul ja muud loodushääled tekitavad mõnusa rahuliku oleku küll. Just rahu on see, millest lennujaamas viibivad inimesed kõige rohkem puudust tunnevad, nii et Finavia tegi sisekujunduse osas õige valiku.

Vaata, millised pildid tegi Aukiost profipiltnik Finavia pressimaterjalide jaoks:

Mina tegin ka pilti, nii et vaata amatööri versiooni tippkeskusest samuti:

Interaktiivne sein oli äge, kindlasti saab sellest eriti suur hitt laste jaoks. Siit videost saad seda natuke vaadata:

Muidugi iga natukese aja tagant seinal ja põrandal toimuv muutub, samuti ka ekraanidel toimuv. Aga eks järgmine kord, kui Helsingi lennujaamast kuhugi lendad, näed kõike seda juba oma silmaga!

Jaga
Kommentaarid