Info Lufthansa ja Air Canada uskumatult odavatest Tallinn-New York piletitest avaldas soodsate kauglendude infot pakkuv Traffel.com augusti lõpus, lennata sai vahemikus 2018. aasta veebruarist maini.

USA linnadest järgnevad New Yorgile soodsate kauglendude edetabelis Tallinn-Los Angeles 283eurose piletiga ning Chicago, kuhu tänavu on pakutud 297euroseid lende. Hiina-huvilised on saanud osta 280 euroga lennupileti Tallinnast Pekingisse ning 282 euroga Shanghaisse, ütles idufirma asutaja Indrek Kald.

„Tänavu on olnud võimalik lennata Tallinnast mitmetesse Kanada, USA ja Hiina linnadesse ja tagasi vähem kui 300 eurot maksva piletiga. Aga vaid siis, kui kuuled sellisest võimalusest õigel ajal,“ lisas Kald.

Kõige ulatuslikum sooduspakkumine tekkis veidi enne detsembri keskpaika ning kehtis müügiks paar päeva. Nimelt sai siis osta alla 300eurose pileti Tallinnast paljudesse Kanada linnadesse, sh Toronto, Montreal, Calgary, Edmonton, Vancouver jt. Sama pakkumine kehtis ka lendamiseks algusega Riiast, Vilniusest ja Helsingist.

Võrdluseks — selle aasta soodsaim lennudiil algusega Riiast oli 130 eurone pilet Iraani pealinna Teherani, järgnesid New York 191 euroga ja Singapur 241 euroga. Kõige odavam kauglend Helsingist oli Dubai, kuhu sai lennata 95 euroga. Edasi-tagasi piletid Helsingist Varaderosse Kuubal, Krabisse Taimaal ning Colombosse Sri Lankal maksid kõik 195 eurot.

Algusega muudest Euroopa linnadest on lende teistele mandritele tänavu müüdud ka soodsamalt kui 150 euroga. Selliseid imeodavaid lennuvõimalusi tekib Traffeli juhi sõnul iga päev.

„Seejuures on enamasti tegu suurte lennukompaniide — näiteks Finnair, Turkish Airlines, British Airways, KLM, Air France — ja edasi-tagasi lendudega, mitte odavlennufirmade või ühe suuna piletitega, nagu hinnast võiks arvata,“ märkis Kald.

Põhjus, miks lennupilet mõnikord nii vähe maksab, võib olla hinna broneerimissüsteemi sisestamisel tehtud viga, sihtkohaks oleva linna või riigi turunduskampaania, aga ka lennufirma sooduspakkumine, selgitas ta. Näiteks korraldab SAS juba mitmendat aastat regulaarselt lühiajalisi kampaaniaid, kus pilet Stockholmist, Helsingist ja mujalt Põhjalast USAsse, Hiina või Jaapanisse maksab vaid 250-300 eurot.

Mullu olid odavaimad kauglendude sihtkohad algusega Tallinnast USA pealinn Washington ja Puerto Rico pealinn San Juan, mõlemad edasi-tagasi piletid maksid 273 eurot. 2015. aasta rekordhind oli 220eurone Turkish Airlinesi lennupilet Tallinnast Tokyosse ja tagasi.

Lennufirmadest ja reisibüroodest sõltumatu idufirma Traffel jälgib sooduspakkumiste leidmiseks kümneid reisisaite, blogisid ja foorumeid pea 20 keeles. Samuti otsib Traffel odavaid hindu lennupiletite broneerimissüsteemidest.

2017. aastal müüdud soodsaimad kauglennud algusega Tallinnast:

1. New York, USA €235
2. Teheran, Iraan €245
3. Dubai, Ühendemiraadid €269
4. Peking, Hiina €280
5. Shanghai, Hiina €282
6. Los Angeles, USA €283
7. Abu Dhabi, Ühendemiraadid €285
8. Montreal, Kanada €285
9. Toronto, Kanada €286
10. Calgary, Kanada €286
11. Ottawa, Kanada €286
12. Vancouver, Kanada €289
13. Edmonton, Kanada €290
14. Quebec City, Kanada €291
15. Chicago, USA €297

Tellijaile saadab Traffel kolm korda nädalas inglisekeelse uudiskirja hetke parimate kauglennu pakkumistega algusega Euroopast. Kõik diilid pannakse reaalajas üles ka kodulehele Traffel.com. Detailsemalt näevad pakkumisi sisseloginud kasutajad. Traffel ise pileteid ei müü, ent suunab kliendid ostma nt Skyscannerisse, Momondosse või Kayaki — sinna, kus konkreetse pakkumise lennupiletid on kõige soodsamad.

Vaata lisa: traffel.com