Karuskose talu müüb tuntud Soomaa kanuumatkade korraldaja Aivar Ruukel. "Ei jõua enam mitmes kohas käia," põhjendab turismisettevõtja ja matkakorraldaja müüki, "lapsed käivad Pärnus lasteaias, peenrad on aga Saarisoos isakodus."

Küsimusele, kas peaaegu iga-aastane suurvesi maja ehk liigselt juba kahjustanud pole, vastab peremees, et midagi hullu ei ole juhtunud. Ilmselt Soomaal osati vanasti maju nii ehitada, et peaks vastu, kui vahel vesi tuppa tuleb.

Mõned päevad müügis olnud talule pole seni huvilisi olnud, kuigi koht on teada-tuntud üle Eesti. "Vast tuleb uus omanik, kes enam saab kohaga tegeleda. Miks mitte teha sinna selline väikesemahulisem majutus, aga eks esialgu on ikka investeerida vaja."

Karuskose rippsild viiendal aastaajal.

Karuskose talu asub Soomaal Raudna jõe ääres, maja juurde pääseb vaid üle rippsilla, mis kevadiste suurvete ajal on keset suurt üleujutatud vetevälja. Viimaste aastate suuremad ujutused on ulatunud majani ja paar korda tuppagi, seda on käinud filmimas tuntud telekanalid Jaapanist USA-ni. Koht on suurvee ajal väga populaarne kanuutajate seas, kes sõidavad kanuuga otse maja seina äärde ja saavad sauna või elumaja aknast sisse vaadata kanuust välja ronimata. Maja õuel töötas viienda aastaaja veebikaamera, mis jäädvustas vee tõusu, kanuutajaid ning aastaaegade vaheldumist (vt videot allpool). Taluga tuleb kaasa viis hektarit maad, mis suurvee ajal on pea tervenisti vee all, kuid suvel pakub rammusat luhaheinamaad heina tegemiseks.

Kuulutust näeb siit.

Vaata, kuidas suurvesi Karuskosele saabub veebikaamera videost, kus kogu viies aastaaeg on kokku võetud kaheksaminutilisse klippi: