Ärme naera teiste rahvaste spordialade üle, siis nad ei naera ka meie omade üle - või kuidas see ütlus oligi.
Igatahes, Aafrikas eksisteerib selline populaarne rahvasport nagu antiloobisõnniku kaugussülitamine, milles korraldatakse isegi ametlikke meistrivõistlusi, selgub Oddity Centralist.

Idee on täpselt nõnda lihtne nagu arvata võiks: osaleja pistab tükikese antiloobisõnnikut endale suhu ning sülitab selle nii kaugele kui suudab.

Seda võib teha kohapealt või sülitamisjoonele jooksuga lähenedes! Võidab see, kes sülitab kaugeimale. Arvesse läheb punkt, kus "laskemoon" lõpuks lebama jääb, mitte punkt, kus see esiteks maandus, enne kui edasi põrkas.

Senise maailmarekordi (15,56 meetrit) püstitas Shaun van Rensburg, kelle saavutust pole suutnud keegi juba 2006. aastast üle trumbata.

Spordiala nimi kohalikus keeles on Bokdrol Spoeg. See sündis antiloopide püüdmisega hädas olnud küttijate keskel, kes selle abil saakloomi varitsedes aega veetsid.

Ala on vähemalt Lõuna-Aafrika Vabariigis piisavalt menukas, et huvilised korraldaksid seal iga-aastast meistrivõistlust.

National Geographicu ajakirjanik selgitab, et sõnnikusülitamine polegi nii rõve nagu võiks ette kujutada.

Miks? Paljud proovijad leotavad oma sõnnikutükki enne suhupistmist kanges alkoholis, nii et maitse muutub ja suutäis pole bakteriaalses mõttes enam nii (parema väljendi puudumisel) räpane.

Edu võti olevat leida kenasti kõvaks kuivanud tükk ja see ruttu teele saata, et see suus valitsevas niiskes keskkonnas liiga pehmeks ei muutuks.

Vaadake ka reibast, ülevaatlikku ja ingliskeelset lühivideot: