SmartLynx Airlinesi tegevjuhi Zygimantas Surintase sõnul on ettevõtte peamine eesmärk tagada reisijate turvalisus ja mugavus pardal, mistõttu on kõikidele teenustele seatud kõrged kvaliteedi- ja turvanõuded, mida järgitakse rangelt. „Sertifikaadi edukas uuendamine on suurepärane hinnang meie pikaajalisele tööle,“ lisas Surintas

Sertifikaadi saamiseks tuleb läbida põhjalik audit, mille käigus kontrollitakse lennufirma kooskõla Rahvusvahelise Lennufirmade Assotsiatsiooni (IATA) nõuetega. Auditi viib läbi IATA akrediteeritud audiitor.

Audit keskendub kaheksale olulisemale kategooriale: organisatsiooni-, korraldus- ja juhtimissüsteemid, lennutegevus, toimingud lennukisalongis, lennu dispetšeriteenistus, õhusõiduki inseneri- ja hooldusteenused, maapealsed toiminguid, kaubavedu ja julgeolek. Iga kategooria puhul vaadatakse üle asjassepuutuv dokumentatsioon ning hinnatakse rakenduspraktikaid.

Samad standardid kehtivad ka lennuettevõtte koostööpartneritele ning nende poolt pakutavatele teenustele, mistõttu läbivad ka nemad kontrolli. Auditi põhjalikkust ja nõudlikkust peegeldab fakt, et kokku sisaldab audit üle 900 standardi ning soovitusliku tava ja menetluse. IOSA sertifikaat kehtib kaks aastat.

Auditi viis läbi Saksa päritolu ettevõte Aviation Quality Services GmbH, mis on üks kuuest ettevõttest maailmas, kellel on nõuetekohane kvalifikatsioon ja IATA akrediteering auditite läbiviimiseks.

IOSA sertifikaadi uuendas SmartLynx Airlines Estonia. Riias asuv SmartLynx Airlines Estonia emaettevõte – SmartLynx Airlines – omab samuti IOSA sertifikaati, mis kehtib 2017. aasta augustini.