Mansuri sõnul oli Siinail alla kukkunud Vene reisilennuki pardal üheksa inimest, kes puhkasid tema hotellis. „Me oleme šokis. Ma tean, et praegu puhkavad minu hotellis viimased turistid ja nüüd ei näe ma hotelli pikka aega täitununa,“ ütles Mansur Al Jazeerale, vahendab RIA Novosti.

Sarnasel seisukohal on ka giid Ahmed Mustafa. „Hotellid, ekskursioonifirmad, restoranid ja kohvikud, lõbustuskeskused, poed – kõik sureb välja, kui venemaalased loobuvad kuurorti sõitmast, me kõik jääme ilma tööta,“ ütles Mustafa.

Al Jazeera märgib, et Sharm el-Sheikhi viietärnihotellid olid 50 protsendi ulatuses või rohkem täidetud Vene turistidega. Enne lennukatastroofi võttis Sharm el-Sheikhi lennuväli vastu vähemalt 20 reisi Venemaalt. „Vene turistid on meie jaoks peamised, nad on meie linna turismisektori alus,“ märkis lennuvälja esindaja.

Venemaa president Vladimir Putin kirjutas alla ukaasile, mille järgi keelatakse Vene lennufirmadel ajutiselt Egiptusesse lendamine. Samuti soovitatakse reisioperaatoritel ja –agentidel hoiduda reiside müümisest Egiptusesse.