Euroopa ettevõtetest kuuluvad selle aasta tippude hulka näiteks Lufthansa, Cornelia, Mantis, Intercontinental, Avis, Kuoni.

World Travel Awardsi nominentide ja parimate valimine toimub mitmes voorus. Peale piirkondlikke valimisi saab maailma turismitööstus nö Oscarite galal kokku ja sel aastal toimub finaalüritus 30. novembril Dohas, Qataris.

Hilton sai üle-Euroopalise hotelli auhinna. Forte Village Resort Sardiinias teenis ära parima puhkekeskuse auhinna. Waldorf Astoria Berlin on 2013. aasta parim uus hotell ja Angels Peninsular Türgis parim pere puhkekeskus. Euroopa parim hotell asub nüüd Türgis - selleks on Ciragan Palace Kempinski Istanbul.

Valiti ka parimaid reisisihtkohti. Selle aasta parimaks Euroopas kuulutati Yorkshire Suurbritannias, Euroopa parim golfisihtkoht aga on üllatuslikult Portugal. Parim turismiatraktsioon aga mitte nii üllatuslikult Eiffeli torn Pariisis.

Parim lennujaam Euroopas on Zürich, parim lennufirma Lufthansa, parim odavlennufirma aga easyJet.

Norwegian Cruise Lines napsas ära parima kruiisifirma tiitli ja DFDS Seaways parima laevafirma auhinna.

Juhtiva autorendifirma tiitel Euroopas kuulub Europcarile, selle Suurbritannia haru sai ka Euroopa vastutustundliku turismi auhinna.

Muidugi jagati veel ka palju muid auhindu. Kogu Euroopa nimekirja leiab World Tourism Awards 2013 lehelt

Eesti parim hotell 2013 - Swissotel

Eesti parimad valiti sel üritusel samuti. Siin need on:

  • parim butiikhotell - Savoy Boutique Hotel
  • parim ärihotell - Swissôtel Tallinn
  • parim hotell - Swissôtel Tallinn
  • parimad teenindusega apartmendid - Town Hall Square Apartments
  • parim spaa-puhkekeskus - Pädaste Mõis

World Travel Awards sai alguse 1993. aastal. See on turismiäris kõrgeim toote ning teeninduse tunnustus. Selleaastased parimad valiti 791 tuhande reisiagendi, turisminduse spetsialisti ning tarbija sõltumatute häältega 175 erinevast riigist.

Milline on sinu parima hotelli, lennufirma või mõne muu turismiettevõtte kogemus sel aastal?