Lennujaama jaoks on pööringu päevad seotud erakordselt suure hulga reisijate teenindamisega ning seda väga lühikese aja jooksul. Neil päevil on lennujaamas tööl tavapärasele personalile lisaks hulgaliselt abivägesid, seal hulgas ka näiteks hispaania keele tõlgid, kes aitavad vajadusel lõunamaalastega suhelda.

„Pööringud tähendavad meie jaoks tavapärasest palju suuremat hulka reisijaid, kes saabuvad ja lahkuvad ühel ajal. Julgestuskontrollis, registreerimislaudadel ja terminali väravates ja kohvikutes on meeletu sebimine. Loomulikult kaasneb reisijate hulga kasvuga ka tohutu pagasi hulk, mis peab jõudma õigeaegselt õigetesse lennukitesse," rääkis Tallinna lennujaama maapealse teeninduse juht Tiit Kepp ning soovitas kõigil tavareisijatel, kes pööringupäevadel reisivad varuda aega ja kannatust.

Juba viiendat aastat järjest alustavad ja lõpetavad pööringureisijad oma kruiisi Tallinnas. Selle suve kolmel laupäeval saabub õhuteed pidi Hispaaniast Tallinna lennujaama pea 5 000 reisijat, kes alustavad Läänemere-kruiisi Tallinnast. Päeva veedavad nad Tallinnas ning õhtul alustavad nad reisi - laevalt tulnud lendavad tagasi Hispaaniasse ning äsja kodumaalt saabunud alustavad Tallinnast oma kruiisi. Sel suvel toimuvad pööringud, 11. juulil, 8. augustil ja 5. septembril.

Pööringud toimuvad Tallinnas tänavu viiendat aastat, Hispaania suurim kruiisifirma Pullmantur Cruises korraldab oma pööringuid Tallinnas neljandat aastat. 

Tänavu teenindavad kruiisituriste neli lennufirmat - Iberia, Iberia Express, WamosAir ja Vueling. Pööringu korraldajateks on lisaks lennujaamale ja Tallinna Sadamale ka turismifirma DenEesti ning laevaagentuur CF & S Estonia. Mis on pööring?

Pööring (inglise keeles turnaround) on merematke algus või lõpp sadamas, kus ristluslaeva reisijad vahetuvad: ühe ristluse reisijad lahkuvad ja saabuvad järgmise ristluse reisijad.

Tavaliselt korraldatakse pööring selles sadamas, kuhu teiste riikide reisijail on mugavam saabuda. Sagedamini korraldatakse Läänemere matkete pööringuid Kopenhaagenis ja Stockholmis, kus on rohkesti lennuliine. Linnale on kasulikum olla pööringu- kui külastussadam, sest pööringul olevad turistid vajavad selles linnas rohkem teenuseid - majutust, toitlustust ja transporti - kui ühepäevasel külastusel olevad matkelaeva reisijad.

Tallinna Vanasadam sai pööringusadamaks esmakordselt juunis 2011.

Sõna "pööring" valiti välja Tallinna Lennujaama ja Tallinna Sadama 2011. aasta suvel korraldatud konkursil ingliskeelsele terminile "turnaround" eestikeelse vaste leidmiseks, selle sõna olid välja pakkunud kolm võistlejat.Allikas: Vikipeedia