Tuleb välja, et kõik pole vaid Amsterdami Punaste laternate tänav, kus kõik on kontrolli all. Maailm on imeline koht, kus muuhulgas ka prostitutsioonil on kandev roll ja inimesed teevad seda selleks, et ellu jääda, pidades niimoodi üleval oma lähedasi, saamaks paremat elu ja rohkem raha. Meil pole õigust teiste üle kohut mõista, sest keegi ei taha, et ka meie üle kohut mõistetakse. Teadmata kultuuritausta, tegelikku situatsiooni riigis ja soorollide väärtusi, on targem suu kinni hoida. Kas selline rahateenimise viis tegelikult ka ennast õigustab, olgu igaühe enda otsustada.

Seksiturismi puhul on tegemist turismiliigiga, mille peaeesmärk on osaleda seksuaalvahekorras, tihti prostituutidega. See on ülemaailmselt kiirelt kasvav globaalne tööstusliik. See on tegelikult miljardeid dollareid tootev ärimudel, kus miljonid töölised pakuvad seksi. See toimub riikides, kus see on legaalne kui ka riikides, kus on see keelatud. See enamasti sõltub kohaliku riigi seadusandlusest, samas esineb ka riike, kus noori naisi sunnitakse seksi pakkudes töötama. Samuti on riike, kus inimkaubandus ja ka noored alaealised lapsed on kaasatud seksitööstusse.

Seksiturismi puhul on tegu keskkonnaga, kus enamik kliente on mehed ja kus enamik seksi pakkuvatest töötajatest on naised. Peamiselt on kliendiks ärimees, abielus olev mees, enamasti valge mees. Kusjuures paljud mehed kasutavad ka seksi ostmist sellel eesmärgil, et realiseerida oma fantaasiaid nagu näiteks vahekord kahe või enama naisega või grupiseks. Tavaelus võib olla selliste vabameelsete partnerite leidmine võimatu, kuid seksiturismi puhul on see üks lihtne viis proovida tuua seksuaalellu midagi uut. Enamik mehi kasutab seda lihtsalt rutiini eemale peletamiseks, stressi maandamiseks, kus oluline on vaid sekssuhe.

Samuti on suured erinevused kontinentide vahel. Ladina- ja Lõuna-Ameerika ning Aasia riikides on miljoneid naisi, kes pakuvad raha eest seksi ja koos aja veetmist. Samuti on eurooplase jaoks seal teenuse hinnad tunduvalt odavamad kui Euroopas. Aasias võib seksuaalvahekorra hind jääda isegi 20 euro kanti, olenevalt riigist. Vaestes riikides, näiteks osad Aafrika riigid, on vaesus põhjuseks, miks noored tüdrukud müüvad seksi selleks, et ellu jääda. Samuti on vaesemates riikides oht saada erinevaid haigusi, sest vaid 60% prostituute kasutab kondoomi. Näites 40% inimestest, kes reisib Filipiinidele, on reisi peaeesmärk seksiturism. Kolumbia on samuti seksituristidele kuum sihtkoht, sest seal oleneb seksteenuse hind kliendi välimusest, jutust, käitumisest, kus prostituut ise valib, millise kliendi võtab, mitte sina ei vali teda nagu mujal riikides. Arenenud riikides on seksuaalvahekorra hind kallim, kuni isegi 100 eurot ühe seksuaalvahekorra eest.

Kõik mis seksiturismi maailmas toimub, ei peagi olema meile arusaadav. Kui elaksid kuskil riigis, kus on pidevalt sõda, looduskatastroofid, näljahädad ja üleüldine vaesus, siis kes teaks, mida raha nimel tehtaks. Igaühel on vabadus valida, mis ta oma kehaga teeb, kuidas kasutab, peaasi et inimene on ise õnnelik ja eluga rahul. Maailm on väga veider koht ja kõik ei peagi olema arusaadav. Sellest pole midagi, sest igaühel on oma nägemus paremast ja õnnelikust elust.