Huffington Post soovitab, kuidas alanud vaheaega nii planeerida, et see võimalikult muretult mööduks. Üks olulisemaid asju on ka õigel ajal tagasijõudmine - teisest ajavööndist tulles ja kohe järgmisel päeval kooli minne võib vaheaja küll täies ulatuses reisi jaoks ära kasutada, kuid uus veerand võib alata halvasti.

1. Vali hoolega sihtkohta

Otsi sobiva ilmaga ja sobiva meelelahutusega sihtkoht. Koolilastel võib ainult rannapuhkusel igav hakata, kuid ka liiga palju muuseume ja pikki rännakuid võib ära kurnata.

2. Vali mitte liiga pikk ja väsitav lend

Lennureis ei tohiks olla liiga pikk ja kurnav ning kohalejõudmine peaks toimuma mõistlikul ajal. Näiteks paljud lapsed ei saa lennukis magada, seega üleöölend ei pruugi olla nende jaoks hea valik.

3. Plaani ette

Ehkki kõike pole mõtet täpselt päevakavva panna, tuleb arvestada, et võõras kohas liikumisel läheb lastega alati kauem aega. Kasuta võimalikult vähe erinevaid öömajasid ja proovi ühes hotellis võimalikult pikalt paigal olla. Kokku- ja lahtipakkimine igal õhtul ja hommikul on tüütu ja võtab palju aega.

4. Plaani iga täiskasvanute tegevuse jaoks midagi ka lastele

Ikka selleks, et nad ei igavleks. Laste jaoks igavamad täiskasvanute ettevõtmised jäta hommikuks (muuseumikülastused, poeskäigud jne), laste tegevused pealelõunaks. Siis saab peale seda nendega väsinuna õigel hetkel hotelli tagasi minna.

5. Ära lasteatraktsioonidega üle pinguta

Lastele ei ole vaja iga kord laste teemaparki, lastemuuseumi või mänguväljakut. Nad naudivad sama hästi ka täiskasvanute tegevusi, näiteks pargis jalutamist või rannaskäiku.

6. Ära unusta puhkeaega iseenda jaoks

Alusta ja lõpeta puhkus rahulikumalt, ilma tuuridel ringi tormamata. Kola näiteks esimesel ja viimasel päeval niisama hotelli ümbruses, maga hommikul korralikult välja, uita rannas.

7. Saabu koju mitte vähem kui 24 tundi enne järgmise töö- ja koolipäeva algust

Iga puhkus vajab tagasi koju tulles kohanemist, algava töö- ja kooliajaga harjumist. Kohaneda tuleb nii ajavööndi muutusest kui elurütmist, mis puhkuse ajal oli teistsugune.