Boliivia on riik, kus imekaunis loodus kohtub rikka kultuuripärandiga, kus asuvad maailma kõrgeimad linnad ja järved, kus kantakse iga päev rahvariideid ja järgitakse põliselanike kombeid. Boliiviasse saabudes vaevled kõrgusehaiguses ja kultuurišokis, sealt lahkud aga rahul südamega ja tagasituleku kavatsusega.

Boliivia on ideaalne reisisihtkoht neile, kes otsivad midagi uut, unikaalset, ennenägematut. Vahel rõhutatakse, et Boliivia kultuurist ei tohi rääkida ainsuses, sest tegemist on üle 30 rahva kultuuriga. Sellele viitab ka hiljuti võetud ametlik riiginimi: Boliivia Paljurahvuseline Riik. Boliivias on säilinud Lõuna-Ameerika suurim indiaanlaste elanikkond (umbes pool riigi rahvastikust).

Kokku on Boliivias 36 indiaani rahvust ja 39 ametlikku keelt. Kõige rohkem paneb imestama indiaani naiste cholita’de riietus: värvikas mitmekihiline plisseeseelik, narmastega õlarätik, kuklale kinnitatud kübar, mis on liiga kitsas, et korralikult pähe mahuks, baleriina stiilis kingad ja rohkesti ehteid.