Mõnikord viib see tüüpiline, kuid jälle ootamatuks saanud väljaminek reisil olles rahakotist viimasedki säästud.

Need seitse rahaneelajat on järgmised.

Viisatasud. Teinekord on need päris korralikud ja nõuavad ka oma passiga kuhugi saatkonda reisimist - eestlastel näiteks tuleb mõnikord ette võtta reis Helsingisse või Stockholmi. Hiina viisa saab küll Eestist, aga see maksab 51 eurot, Vene viisa mõne turismibüroo kaudu maksab alates 56 eurost.

Lennujaamatasud. Nüüd tuleb ka Estonian Airi Light- ja Eco-piletiga lendajatel lennujaama check-in letis lennule registreerudes tasuda 10 eurot. Tasu kehtib alates 1. augustist, aga veel sel nädalal oli näha pikki sabasid check-ini lettide taga looklemas ning iseteeninduskioskitesse samas suurt tungi polnud. Lisaks on veel muidki kavalaid tasusid, nn lennujaamast lahkumise tasu levinud Kesk-Ameerika riikides ja Kariibi mere saartel. Näiteks Costa Ricast lahkumise tasu on 28 dollarit.

Kuurorditasud. Siia alla võib liigitada kõik hotellide ja muude majutusasutuste poolt kohapeal võetavad lisatasud, mida reisija pidas broneerides juba hinna loomulikuks osaks olevaks. basseini kasutamine, rannalinad, saun, ajalehed, kohv, isegi WiFi ja jõusaal.

Kruiisitasud. Kruiisid on mõnikord tõelised rahalõksud: ümberringi on ookean, põgeneda pole kuhugi ja raha tuleb maksta just nii palju, kui küsitakse. Ehkki laevale meelitatakse hinna sees oleva söögi ja tasuta teenustega, võib pardal selguda, et mõni oluline teenus, mida ei osanud reisi planeerides vaadata, on siiski tasuline. Mõned Kariibi kruiisikorraldajad lisavad lõpparvele ka jootraha laeva personalile.

Pagasitasud. Ryanairi juht on öelnud, et pagasitasud tõusevad seni, kuni pagasist lahti saadakse. Lennukisse (ja äraantavasse pagasisse) saab võtta aina väiksemaid pakikesi ja kohvrite suurus lihtsalt peab vähenema, kui ei taha liigselt lisa maksma hakata.

Valuutavahetus. Mõni rahavahetaja võtab miinimumtasu ja väiksema komisjonitasu protsendina vahetatavast summast, teine vahetab miinimumtasuna, kuid koorib rohkem vahendusprotsendiga. Kuid reeglina on rahavahetus või raha väljavõtmine võõrast automaadist kallis.

Seitsmes Budget Traveli nimetatud lisatasu, mis reisijalt tavaliselt peale puhkuselt naasmist arvelt haihtub, on välisülekandetasu, kui krediitkaardiga on ostetud lennupilet mõnes muus valuutas. Sellest saab mööda krediitkaardiga, mis ei võta välisülekandetasu. Odavlennufirmad võtavad ka krediitkaardi töötlemise tasu, sellest ei päästa miski.

Reisijuht.ee lisaks siia nimekirja veel ka mobiilidega seotud tasud: kõne- ja andmesideteenused, mis mõnikord ootamatuid hinnaüllatusi teevad. Euroopa Liidus kehtima hakanud piirnormidega on aga väga suurte summade kaotamise võimalus vähenenud.