Hiigelkompleks koosneb 12 tornist, milles on 10 000 numbrituba. Kümme torni on neljatärnihotelli, kaks aga viietärnihotelli tubadega. Põrandapinda tuleb Abraj Kudai nime kandvas hotellikompleksis kokku 1,4 miljonit ruutmeetrit, külalisi teenindavad 70 restorani, neli helikopteri maandumisplatsi, kuninglikud residentsid ja konverentsikeskus. Keskmiste tornide kuppel saab olema ilmselt üks maailma suurimatest.

Ka sisekujundus tuleb tippklassist ja luksuslik. Selle on teinud Londoni disainifirma Areen Hospitality.

Hotelli ehitus läheb maksma 3,5 miljardit dollarit. Hotellimajutuse hindadest pole veel räägitud, aga kuna tegemist on ülerahvastatud palverännaku sihtkohaga, kus käivad ka kõik araabiamaailma rikkaimad, siis hinnad saavad olema ilmselt maailma tippklassist. Selleks siis ka kopterite maandumisplatsid katusel ja luksuslikud kuningasviidid, mis läbivad terveid korruseid.

Hiigelhotellide ehitamise suhtes Mekasse on kostnud ka kriitikat: kuna neid kerkib üsna pühapaiga lähedusse, siis kipuvad pilvelõhkujad seal päikesevalgust varjama. Saudi Araabias alustati aasta tagasi ka maailma kõrgeima pilvelõhkuja - Kingdom Toweri ehitamist.

Kõik moslemid peavad vähemalt korra elus ette võtma palverännaku Mekasse.