18 traditsioonilisest Jaapani kõrtsist ehk ryokanist koosnev kett Niigata prefektuuris pakub külastajatele sakevanne. Kohtade hulka, kus neid nautida saab, kuuluvad ka Takanosu Onsen, Yahiko Onsen ja Unohama Onsen.

Iga kuu 26. kuupäeval on neis asutustes spetsiaalne sakepäev – vannid täidetakse sakega ning pakutakse ka teisi sakel põhinevaid hoolitsusi.

Lisaks sellele, mida sake joomisel pakub, on tal muidki ammustest aegadest tuntud hüvesid, mida siiani ülistatakse. Saketootmise kõrvalsaadusi kasutatakse lisanditena mitmetest ilutoodetes. Arvatakse, et sakes sisalduvad aminohapped niisutavad ja pehmendavad nahka ning panevad selle särama.

Niigata prefektuuris on sakekultuuri kõrgel järjel. Suuresti aitab sellele kaasa pikk ja külm talv, mille vältel toodab loodus külluslikult värsket lund, mis hiljem sulades riispõlde niisutab.

Märtsis toimub Niigatas hiiglaslik sakefestival, kus tähelepanu keskmes on regiooni erinevatest nurkadest pärit enam kui 90 erinevat sakesorti.
Niigata ryokanid pole aga ainsad paigad, kus külastajad jooke nautida saavad. Hakone linna lähedal Yunessunis asub spaakeskus, kus võib supelda punases veinis, rohelises tees, kohvis ning muidugimõista ka sakes.

Allikas: lonelyplanet.com