Duty-free poed

Kuigi Duty-free poodidest on sageli väga mugav kaasa haarata vett või midagi magusamat, siis sealt ei saa tavaliselt siiski hea hinnaga kaupu. Näiteks on väljaanne USA Today kirjutanud, et Duty-free poodidest võidavad ainult suitsetajad ning ilutoodete ja luksuskaupade jahtijad - luksustooted on seal sageli odavamad kui brändipoodides. Et mitte Duty-free poodides petta saada, soovitatakse enne reisi teha internetis väike uuring sind huvitavate toodete ning teenuste kohta ja siis vaadata kohapeal, kas need on odavamad või mitte.

Välisvaluuta

Pärast seda, kui lennujaamade valuutavahetuspunktid kehtestasid ülisuured tehingutasud, ei ole lennujaam ilmselt enam kõige parem koht valuuta vahetamiseks. Olgugi, et see võib olla päris mugav. Palju parem strateegia on aga võtta raha välja sihtkohas asuvatest pangaautomaatidest, kuna siis kehtivad tavaliselt keskpankade poolt kehtestatud kursid, mis on peaaegu alati soodsamad, kui lennujaama vahetuslettide omad. Muidugi tasub igaksjuhuseks alati enda kodupangaga enne konsulteerida, et ei oleks nende poolt kehtestatud suuri tasusid välismaal raha väljavõtmisel.

Pudelivesi

See ei peaks nüüd küll uudis olema, ent paljud meist siiski arvavad, et vett on mõistlik lennujaamast osta. No ei ole. Palju mõistlikum on kaasa võtta tühi pudel, tulla sellega läbi turvakontrolli ja see siis lennujaamas ära täita. Näiteks on olemas ka mõned eurod maksvad kerged kokkuvolditavad reisipudelid justnimelt selle tarbeks. Arvestades, et lennujaamades maksab 0,5-liitrine pudel vett tavaliselt vähemalt 2 eurot, siis pärast paari-kolme täitmist oled reisipudeli raha juba tagasi ju teeninud!

Suveniirid

Plaani oma suveniiriostud alati nii, et sa ei peaks neid enne lendu lennujaamas tegema. Jah, suveniiripoed on küll alati mugavalt olemas, kuid tavaliselt leidub seal kaup, mida sa sihtkohariigis niikuinii kuskil odavamalt nägid. Siinkohal on olemas mõned erandid, kuna leidub lennujaamasid, kus on poode ja kaupu, mida seal riigis väga laialt muidu ei ole levinud. Siinkohal ongi jälle soovituseks uurida lennujaamade kodulehti ning teha kindlaks, et mis poed seal siis opereerivad.

Kaelapadjad

Olles lennuterminalides justkui lõksus, kasutavad paljud reisijad võimalust soetada sealt kaelapadi, et natuke sõba silmale saada. Viimased on aga lennujaamades alati hirmkallid, seega siit soovitus: muretse kaelapadi endale juba enne lendu, kõige parema hinna saad ilmselt mõnest suuremast veebipoest (näiteks AliExpressist).

Restoranid

Ka see on ju tegelikult avalik saladus, et lennujaamades olevad restoranid ja kohvikud küsivad suuremaid hindasid, kui nad teevad seda näiteks väljaspool lennujaama. Näitena isiklikest kogemustest võib välja tuua, et Tallinna lennujaamas tuleb võileiva eest välja käia vahel kuni 4-5 eurot või näiteks Stockholmi lennujaama O´Learys restoranis 0,33-liitrise õlu eest ca 11 eurot. Sellel on ka muideks oma põhjus: lennujaamades opereerivatel söögikohtadel on sageli suuremad kulud, kui nende restoranidel nö tänavatel.

Et aga tarbetut rahakulutamist vältida, pakkige lihtsalt söök enne lendu kodust kaasa. Samuti on hea nipp varustada ennast pähklisegude, energiabatoonide või muude vähe ruumi võtvate ent äärmiselt toitvate söökidega.

WI-FI

Kuigi paljud reisijaamad pakuvad tasuta Wi-Fi teenust, siis leidub ka endiselt erandeid. Näiteks küsivad osad lennujaamad küll suhteliselt väikest tasu, ent nende ühendus on äärmiselt kehv. Siinkohal tasub enne makse tegemist alati veenduda, et ühendus on hea.

Üks hea nipp on ka istuda äriklassi lounge`ide või näiteks mõne lennujaama hotelli fuajee lähedusse, kuna nendes on tavaliselt tasuta ja ilma paroolita hea Wi-Fi saadaval. Ka on üheks märksõnaks Starbucks. Nimelt kogenenumad reisijad teavad juba, et Starbucksides üle maailma on üldjuhul tasuta internet alati saadaval ja seda pigem väga hea ühendusega.

Ajakirjad

Mõnele inimesele võib tunduda ajakirjade lisamine siia nimekirja imelik, sest üldjuhul ei maksa ajakirjad lennujaamades rohkem, kui tavalises tänavakioskis. Siin on aga üks erand. Nimelt võivad välismaised ajakirjad või kodumaised ajakirjad välismaal kandekulude suurenemise tõttu maksta palju rohkem, kui neid tänavalt osta.

Parkimine

Väga suure tõenäosusega on enamik lennujaamade läheduses võimalik leida palju parema hinnaga parkimiskohti, kui need on lennujaamade ametlikes parklates. Seega tasub alati enne lennujaama minekut natuke uurimistööd teha, et kuhu on kõige kasulikum oma sõiduk parkida.