Pole veel teada, milliste lendudega probleeme esineb, kui midagi selgub, täiendame artiklit. Pole veel isegi päris kindel, et streik toimub, sest hetkeseisuga on Ryanair esitanud pilootidele palve homme siiski streigist loobuda — selget vastust pole veel tulnud, pilootide liidu esindaja on vaid korranud üle streigi põhjused. Ryanair on saatnud ka kõikidele homset kuupäeva omava piletiga reisijatele pakkumise soovi korral oma lennuaega muuta.

Täiendatud kell 16:50: Ryanairi Saksa piloodid ja pardatöötajad on meediale teatanud, et streik siiski toimub. Ryanair ei ole sellegipoolest tühistanud ühtegi lendu, ise teades, et töötajad ei ilmu tööle. Nad ei ole ka ametlikult kinnitanud streigi toimumist. Reisijad arutavad Twitteris ja mujal sotsiaalmeedias, miks Ryanair infot varjab ja mis mängu mängib.

Täiendatud kell 17:00: Ryanair kinnitas lõpuks homse streigi toimumist ja teatas, et on juba tühistatud 150 lendu. Lennufirma ühtlasi vabandab kõikide reisijate ees ja kinnitab, et lennufirma tegi streigi ärahoidmiseks kõik, mis nende võimuses.

Saksa piloodid soovivad streigiga saavutada paremaid töötingimusi ja suuremat palka. Eelmise streigi mõjul töötingimusi küll parandati, kuid lennutöötajad pole veel saavutanud oma lõppeesmärki.

Soovitame kõigil, kel homme Ryanairiga reis plaanis, oma reisi infot kontrollida. Tuleb ka meeles pidada oma õigusi: lennufirmal on kohustus kanda hoolt iga reisija eest, kes peab oma lennu väljumist ootama üle kahe tunni, lennufirmaal on kohustus serveerida sööki ja jooki, tagada ligipääs internetti ning vajadusel korraldada ka majutus.

Allikad: Reuters, news.de