Nudistide endi hinnangul on „tõsine mure" mõnevõrra paisutatud reaktsioon, kuigi tunnistavad, et alastiolekut lubavad rannad peaksidki vaid selleks otstarbeks mõeldud olema, kirjutab The Local.

Ajalehe andmetel hakkas politsei kolm suve tagasi saama teateid Knähakeni nudistide rannast, Helsingborgis toimuvatest seksimistest

Välja on üritatud mõelda meetmeid, kuidas probleemiga tegeleda.

Rootsis ei ole illegaalne avalikus kohas seksida. Seadus sätestab, et seksides avalikus kohas, peaks enda tegevust võimalike pealtvaatajate eest varjama, sest muidu võib see kedagi solvata ja inimeste reaktsiooni on raske ette ennustada.

Kuna üks nudistide rand Laholmis on algkooli ja avaliku matkaliste telkimisplatsi lähistel, käis omavalitsus välja idee nihutada neid piire, kus lubatakse praegu veel alasti viibida.

Nudistide rannad koguvad aina enam tuntust kui kohad, kus võib harrastada välitingimustes seksi. Rootsi naturistide föderatsiooni esindaja sõnul ei ole see aga nudistide ega naturistide peamine huvi.
Päris tõsised naturistid ei huvitu mingist seksuaalsest tegevusest rannas. Nudistide rand on nende hinnangul mõeldud ennekõike ikkagi turvaliseks kohaks, kus saab terve perega alasti aega veeta.

Naturismi eesmärk on selle praktiseerijate sõnul tõsta enesekindlust ja austust teiste seas enese ning keskkonna vastu.

Rootsis on kokku ligemale 70 nudistide randa. Rootsi erinevatesse naturistide ühingutesse kuulub umbes 2700 inimest.