Siin on mõned nipid, kuidas külastada imekaunist Itaalia pealinna, kui reisieelarve on väike, aga näha tahaks see-eest nii mõndagi.

Väldi tänavakaubitsejaid

Suurlinnu külastades võib tänavatel ja peaväljakutel kohata tänavakaubitsejaid, kes proovivad müüa sõna otseses mõttes igasugust nodi. Lisaks müüvad kaubitsejad ka pudelivett, suveniire ja päikeseprille või vihmavarje. Samuti kipub suurem osa tänavakaubitsejatest olema küllaltki pealetükkivad.

Mõistlik on neid ignoreerida ja jätta nodi ostmata, kui selleks just soovi pole. Isegi kui asja alghind on näiteks 15 eurot ja lõpuks pakutakse seda viie euro eest, siis ka see on väljaminek.

Ära kasuta Leonardo Expressi

Tegemist on tüüpilise bussifirmaga, mis viib inimesi lennujaamast kesklinna. Samas küsivad nad selle teenuse eest küllaltki krõbedat hinda. Oluliselt odavam on kasutada Rooma ühistransporti, mis toimib küllaltki hästi ja on kiire ning mugav.




Osta linnakaart

Linnakaart on mõistlik ost, kui eelarve on väike. Loomulikult tuleb linnakaardi eest esialgu välja käia rohkem raha, kuid kokkuvõttes tuleb see odavam. Näiteks võimaldab linnakaart tasuta külastada põhilisi vaatamisväärsus ja muuseume. Samuti annab kaart piiramatu võimaluse kasutada ühistransporti tasuta. Mõnedes muuseumides on kaardiomanikele ka eelisjärjekord. Kokkuvõttes tuleb kaardi ostmine odavam, kui plaanid reisi vältel külastada peamisi kohti.

Väldi turistirohkeid söögikohti

Tõeline Itaalia toit on hea ja igaüks, kes külastab Roomat, soovib proovida pitsat, pastat ja muud head. Küll aga ei tasu seda teha restoranides, mis asuvad peamiste atraktsioonide kõrval või juures, sest enamasti on need kohad mõeldud turistidele. Esiteks on seal kõik meeletult ülehinnatud ja teiseks ei pruugi pakutav toit olla nii ehe.

Mõistlik on jalutada natukene kaugemale ja on märgata, kuidas söögikohtade hinnad on soodsamad. Samuti tasub külastada mõnd väiksemat ja võib-olla veidi kulunud välimusega kohta, sest just sealt võib saada ühe hea ja eheda pitsa või pasta.

Ära mine Roomasse turismihooajal

Kui soovid säästlikult läbi ajada, tuleks Roomat külastada ajal, mil linnas on vähe turiste. Esiteks on paljud majutuskohad hooaja välisel ajal tavapärasest odavamad ja samuti on restoranides soodsamad hinnad. Lisaks on mugavam külastada erinevaid vaatamisväärsusi, sest järjekorrad on väiksemad ja inimesi on üldiselt igal pool vähem, mis muudab kogu külastuse mõnusamaks.

Airbnb on hea idee

Airbnb pakub mitmeid majutusvõimalusi, mis on mõistlikud ja soodsad. Kui reisid nii, et raha on vähe, siis tõenäoliselt on olulisem see, mida näed ja külastad, kui see, kus magad ja kas tuba on luksuslik. Niikuinii veedad suurema osa ajast linna uurides ja vaatamisväärsusi külastades. Seetõttu tasub järgi uurida, kas Airbnb pakub Roomas sinule sobival ajal mingeid eriti soodsaid pakkumisi. Võib-olla üürib mõni tore perekond ühte tuba oma elamisest. Võimalusi on mitmeid, kuid igal juhul on see odavam kui hotell.

Naudi kohti, mis on tasuta

Rooma on imekaunis linn, kus on mitmeid parke ja muid toredaid kohti, mida saab külastada tasuta. Kõikjale pääsemiseks ei ole vaja piletit osta. Mõistlik on linnas ringi jalutada ja vaadata, kus on huvitavaid kohti. Näiteks Villa Borghese, kus saab vaadata tasuta filme või Largo di Torre Argentina, Rooma panteon ja Parco Del Colle Oppio. Kellele meeldib moodne kunst, siis 1970. aastal avati galerii nimega Sala 1, mis on külastajatele tasuta. Iga kuu viimasel pühapäeval on kella üheksast kuni poole üheni kõik Vatikani muusuemid tasuta.