Suveniiride putkadest, tänavakaubitsejatest ja kioskitest on Colosseumi ümbrus tänase seisuga puhtaks pühitud, kirjutab Neue Zürcher Zeitung.

See on omakorda viinud meeleavaldusteni. Keelatud on ka mehed, kes riietuvad gladiaatoriteks, et turistide pildile jäädes neilt selle eest raha küsida.

Viisakusest jääb puudu

 „Rooma ajaloolise vanalinna keskuses, kus turistide sissevool on kõige suurem, leiavad aset sündmused, mis on vastuolus kõige elementaarsemate viisakusreeglitega," selgitas linnapea Marino oma otsuse põhjenduses.

Võitlus maffia vastu

Marino tahab võidelda ebaseadusliku tänavakaubanduse vastu, mis on aktiivne ka teistes linnaosades. Piazza Navona, Colosseumi, Hispaania treppide ja Trevi purskkaevu juures on palju tänavakaubitsejaid, kes alati platsis ja võltsitud kaupa turistidele pähe määrivad. Paljud neist on riiki sisenenud illegaalselt ning ei oma Itaalias viibimiseks mingit luba. Neil pole ei tööd ega elamist.

Kaubitsejad on tööle värvatud n-ö võltskauba maffia poolt ning nende koguarv ulatub sadadesse. Grupeering valmistab videosid, CD-sid, arvutimänge. Just suviti müüvad Rooma tänavatel sajad kaupmehed kellasid, mütse, päikeseprille, kotte, ehteid ja rätikuid. Kogu see kaup on sajaprotsendilise tõenäosusega võltsitud.