Eesti inimesed on hakanud rongiga rohkem sõitma. Kolme aastaga on rongiga reisijate arv pea kahekordistunud. Tänavusügisese Norstati uuringu andmetel sõidab 55% Eesti elanikest vähemalt aastas korra rongiga. Kolm aastat tagasi oli sama küsitluse järgi rongiga sõitjaid 32%.

„Tihedam sõidugraafik, populaarsetel liinidel kasutusel olevad kokkuliidetud rongid, raudteeremontide tulemusena suurenevad sõidukiirused – pühapäevast saab Tartusse veelgi kiiremini – kõik see soodustab reisijate arvu kasvu jätkumist,“ räägib Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip. „Transpordi arengukavas on seatud 2020. aasta eesmärgiks 8,8 miljonit rongireisi, töötame selle nimel.“

„Euroopa kontekstis on prognoosid Eesti rongireiside arvu kasvule tagasihoidlikud, sest arvestada tuleb meie kasutuses olevat raudteevõrku, selle läbilaskevõimet ja rongipargi suurust. Täna tehakse Eestis 5 rongireisi elaniku kohta, Euroopa keskmine on aga 17 reisi elaniku kohta,“ lisab ta.

2016. aasta 11 kuul tehti Elroni rongidega kokku 6,25 miljonit reisi, mida on 3,3% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Elroni kõige populaarsemad liinid 2016. aasta 11 kuu jooksul on olnud: Tallinn-Paldiski, Tallinn-Tartu, Tallinn-Riisipere, Tallinn-Aegviidu, Tallinn-Keila.

Elroni teenis 2016. aasta 11 kuuga piletitulu 11,13 miljonit eurot, 2,7% rohkem kui möödunud aasta samal perioodil. Piletitulu kattis kõikidest kuludest 2013. aastal 24% ning on 2016. aastaks kasvanud 32%le; riigi toetus reisija ning läbitud kilomeetri kohta on kolme aastaga vähenenud 20%.

Järgmise aasta eelarvest on investeeringuteks kavandatud 830 000 eurot, sellest 52% investeerib Elron reisijate mugavuse ja ohutuse suurendamiseks ning 48% rongide hooldusesse ja depoosse. Hetkel planeeritud investeeringutest tähtsamad on uus piletimüügi süsteem ning traadita internetiühenduse kvaliteedi jätkuv parandamine.