2014. aastal on juba kahel korral reisikindlustus hüvitanud kopterioperatsiooni, mille käigus päästeti Nepaali mägedest mäehaiguse all kannatanud eestlased.

Reisikahjud näitasid esimesel sügiskuul märkimisväärset tõusu ja seda nii kahjude arvu kui ka suuruse poolest. Seesam kindlustus ennustab reisikahjude tõusu ka järgnevate kuude jooksul.

"Eesti reisisellid ei piirdu enam rannakuurortides lebamisega, neid kütkestavad ka India ashramide meditatsioonikursused, ekstreemsed retked maismaal, mägedes, vee peal ja vee all ning pikad palverännakud," ütles Seesam kindlustuse kahjukäsitlusjuht Ly Jõhvik.

Ly Jõhvik paneb reisisõpradele südamele, et reisikindlustust sõlmides tuleb tingimused hoolega läbi lugeda ning võimalikud juhtumid kindlustusagendiga läbi arutada. „Näiteks on esinenud juhtumeid, kus inimene läheb keerulisele jalgsimatkale vaid mõned kuud pärast operatsiooni ning vajab koormuse all haiget saanud põlvele välismaal ravi. Siin kehtib seaduspära, et kindlustus hüvitab ravikulu reisi käigus alanud haiguse puhul või juhul, kui kodus alanud haigus jõuab reisi ajal eluohtlikusse faasi,“ tõi Jõhvik näite reisikindlustuse nüanssidest.

Algava suusareiside hooaja valguses soovitas Jõhvik tähelepanu pöörata sellele, kas kindlustus pakub ka mäesuusatamise kaitset. "Kuna suusahooajaga käivad paratamatult kaasas väiksed ja suured kukkumised, siis enamasti tüüpkindlustusleping neid ei kata ning vaja on lisakindlustust. Mis aga põhiline – tähistatud radade piirest väljumisel eirab suusataja juba kindlustuse reegleid, misjärel tegutseb ta omal vastutusel," rõhutas Jõhvik.