Brüssel on nagu paljud teisedki Euroopa pealinnad täis baare, kohvikuid, restorane ja kontserdipaiku. Tegemist on huvitava ja värvika linnaga ning öösel muutub kõik veelgi põnevamaks. Siin on mõned nõuanded, kus tantsida, napsutada ja pidutseda.

Kui arvad, et oled ööklubides juba kõike näinud, siis arva uuesti - see trendikas peokoht asub vanas anglikaani kirikus. Veebilehe järgi on Spirito Martini "valguse tempel". Sissepääs on päris kallis - 30 eurot, kuid on seda väärt. Seest leiab kolm erinevat baari, seega ei pea muretsema tohutute sabade pärast, et oma jook kätte saada. Avatud igal reedel ja laupäeval.

Kui plaanid Brüsselit külastada, armastad pentsikuid paiku ja oled muusikasõber, vaata enne Botanique’i veebilehele, et näha, millised lahedad kontserdid on tulemas. Asukoht on taas eriline - endises botaanikaaias, kus nüüd asub kohvik ja linna lahedaimad kontserdipaigad. Esinevad paljud kuulsad kohalikud ja rahvusvahelised artistid. Botanique asub linnasüdame lähedal ja on vaid lühikese jalutuskäigu kaugusel Beurse´ist.

See suhteliselt uus koht Brüsselis on hetkel linna üks trendikaim. Le Flamingo avatakse juba kell 8 hommikul, seega öö läbi pidutsedes võib juba järgmisel varahommikul tagasi tulla korralikule hommikusöögile.

Nagu nimigi ütleb, asub see peopaik Crosly Bowlingu katusel kesklinnas. Räägitakse, et see on linna kõige esimene elektroonilise muusika klubi katusel. Avatud vaid neljapäeviti, pühapäeviti ja spetsiaalsetel puhkudel ka muul ajal, seega hea mõte oleks enne nende Facebooki lehelt üle kontrollida, kas ja millal seal midagi toimub. Samuti on katusekoht avatud vaid siis, kui ilm on soe. Järelikult pole mõtet sinna trügida talvel. Õnneks on soojal ajal sissepääs vaba ja kõik on oodatud!

Linnasüdamest natuke eemal asuv Maison du Peuple on mõnus paik hea toidu nautimiseks, häid kokteile pakutakse ka ja kui veab, saadab seda kõike ka elav muusika. Alati on seal palju noori inimesi ja õhtuti ei pruugigi vaba lauda niisama lihtsalt leida. Uuri nende veebilehelt menüüs pakutava ning saabuvate ürituste kohta.

Delirium Café.

Kui juba nimi pole piisavalt uudishimu tekitanud, siis nende pakutav õllevalik ikka tekitab - vähemalt siis, kui oled õllesõber. Pakutakse valikut enam kui 2000 õllest üle maailma (ja loomulikult kõiki tuntud Belgia õllesid), seega on tegemist õllesõbra paradiisiga. Koht meelitab nooremapoolset seltskonda ja pakutakse ka elavat muusikat. Kesklinnas leiad nad üles nunnu roosa elevandilogo järgi.

Nimi räägib iseenda eest - see ongi ööklubi, mis asub korteris. Võid oma jooki nautida elutoas, magamistoas või lausa vannitoas. Võid ka reserveerida endale mõne eraldi ruumi või kogu "korteri" privaatsema peo jaoks. Riietuda tuleb korralikult, sest pidude dress code on range.

Brusselist rääkides ei saa muidugi unustada Café Belgat. Iga kohalik teab seda ja võõrad peaksid ka selle kiiresti ära nägema! See on kena trendikas kohvik Flageys, Ixelles´i tiikide lähedal. Laupäeviti saab ka elava muusika kontserti kuulata. Soojade ilmadega avatakse kõik aknad ja siis istuvad paljud oma jookidega õues.