1. Otepääle kelgutama ja uisutama

Otepää kesklinnas Linnamäe orus asub kelgumägi ja snowtubing´u rajad. Kogu perele mõeldud vaba aja park Otepää Winterplace laenutab Zipfy kelkusid ja väiksemad lapsed saavad kihutada tuubikarussellil. Tasuta sõidetakse aga alla valgustatud kelgumäelt ning kui omal on uisud kaasas, siis ka liuväli on rahata lahti otse Oti pubi kõrval.

2. Palukülast Loosallu mööda külmunud ja lumist metsa ja raba

Raja algus Paluküla poolt.

Kui tulla Paluküla Hiiemäe poolt, saab alustada kelgutamisega Paluküla nõlvadel ja siis juba metsa alt edasi rabarajale, kus on kokku 4 kilomeetrit laudteid. Keset raba asub Eesti suurim rabajärv Loosalu järv, mis on juba jääkaane all. Kohe järve kõrval asdub Väike-Loosalu järv, mida peetakse Eesti suurimaks laukajärveks. Ka selle ääres saab matkal korra ära käia - avanevad maalilised vaated sopilise kalda ja paljude laukasaartega veesilmale või siis nüüd juba jääsilmale.

Alustada saab siit või siit - lähenemine on võimalik kahelt poolt. Kas Lelle kandist Viljandi maantee poolt või Vana-Kaiust.

3. Jäätuv meri - Paljassaarest paistab

Paljassaare rand.

Paljassaare rand on praegu üsna inimtühi. Kuid täna öösel langeb temperatuur juba kümne miinuskraadi lähedale ja see tähendab, et kalda äärest hakkab meri kiiresti jäätuma. Pikakari rannast saab vaadata jõulutuledes linnapanoraami ning jalutada edasi tipu poole tuulises rannas, kus lahesoppidesse moodustuvad esimesed jäätaldrikute lagendikud. Pikakarilt natuke edasi minnes on võimalik ronida ka vana piirivalvemaja otsa ehitatud linnuvaatlustorni. Teine, madalam puust torn on tagasi tulles natuke sisemaa pool.