Kõrvemaa Filmiõhtud võlub publikut metsikutes paikades, alates Eesti kõige tähtsamast tuumavarjendist ja lõpetades kauni Kakerdaja rabaga. Filmid on hoolikalt valitud lähtudes kohast, et kaotada piir ekraani ja päriselu vahelt. Kinoga liituvad huvitavad esinejad, matkad, töötoad, loodus- ja kunstielamused. Puhvetiks on Metsarestorani kohalikud tooted ja otse loodusest pärinev toidukraam.

Kava:

20.08 PÄEVAD, MIS AJASID SEGADUSSE
21.08 KÕRBOJA PEREMEES / matk filmi paikades
25.08 ROUKLI / looduses ellujäämise koolitus
26.08 AASTAAJAD / rattaretk keskaja maanteedel
27.08 MAO EMBUS / matk Kakerdaja rabas

Jaak Juskega Augustiputši erituurile!

Erituur leiab aset 21.augustil algusega kell 15.00 Lossi platsil, Aleksander Nevski katedraali ees ja lõppeb 2 tunni pärast Teletorni juures. Tagasi kesklinna toob osalejad buss.

Marsruut: Toompea - Vabaduse väljak - Rävala puiestee Raadiomaja, Teletorn- kesklinn.

Tuur toimub jalgsi ja bussiga liigeldes, kohtade arv piiratud!

Osalustasu on 20 eurot ja osalejaid kostitab kohvik Bonaparte. Kõigile osalejatele kingitakse ka 19.augustil ilmuv LP erinumber Augustiputšist.

Osalemiseks palume saata emaili: yritus@epl.ee

20. augustil 1991 võttis parlamendi kohuseid täitev Eesti Vabariigi Ülemnõukogu vastu otsuse, et Eesti ei kuulu enam NSV Liitu ja on iseseisev vabariik. Otsuse vastuvõtmise tõukeks sai Moskvas 19.–21. augustil 1991 toimuv augustiputš, mille põhjuseks oli Venemaa mõne poliitilise jõu rahulolematus perestroikaga ja NSV Liidu nõrgenemisega.
Augustiputš oli riigipöördekatse, kus isehakanud Riiklik Erakorralise Seisukorra Komitee, rühm NLKP Keskkomitee juhtkonda ja Nõukogude Liidu valitsusse kuulunud vandenõulasi püüdis vägivaldselt kõrvaldada Mihhail Gorbatšovi Nõukogude Liidu presidendi ametikohalt ning teha lõpp tema perestroikapoliitikale. Komitee kuulutas välja kuueks kuuks erakorralise seisukorra, Moskvasse viidi väed, kohalik võim allutati komitee poolt määratud sõjaväekomandantidele, kehtestati massiteabevahendite tsensuur ning osa massiteabevahenditest suleti.