Kui kaua oled tegelenud fotograafiaga?

Pilte on meeldinud mulle alati teha, kuid rohkem hakkasin asja vastu huvi tundma umbes kümme aastat tagasi, kui endale peegelkaamera sain. Kuid pean ennast siiski täiesti algajaks. Loodan, et kunagi leian võimaluse, et asja rohkem õppida.

Kas pildistad peamiselt reisidel või ka muul ajal?

Pereüritustel ikka vahest pildistan, kuid kõige rohkem teen pilte siiski reisidel. Mulle meeldib kui reisidest jäävad ilusad mälestused ja tihti on ilusaid kohti nii palju, et mälukaartidest jääb reisil väheks.

Kuidas sündis võidutöö?

Olin Zermattist ja Matterhorni mäest juba väga pikalt unistanud, kuna seda on nimetatud kui üheks enim pildistatud mäeks. Ilm terve reisi jooksul oli heitlik, pilves ja udune, mistõttu ei olnud kindel kas me üldse seda mäge näeme. Õnneks Zermatti päevaks oli päike väljas ja ilm imeline. Minu kindel soov oli matkata järve juurde ja üritada seal mõni ilus pilt teha. Kõigepealt läksime vaateplatvormile 3089m kõrgusele, kuna teistel hakkas kõrgusest halb ja pea ringi käima pidin väikese matka mäest alla järve juurde (2757m) ette võtma üksinda. Nägin, et üks suur pilv hakkab Matterhornile lähema, mistõttu pidin kiirustama, et pilt kätte saada ennem kui mägi pilve sisse mattub. Et uuesti rongi peale saada mis turistid alla linna viib, pidin peatusesse üles tagasi matkama. Olin üles jõudes päris väsinud, kuid sain oma pildi kätte!

Kogu see reis oli natuke üle 1,5 nädala. Käisime kõik Sveitši parimad vaatamisväärsused läbi Rhine Falls, Lucern, Pilatuse mägi, Zermatt ja paljudes muudes imelistes kohtades ja oma reisi lõpetasime Itaalias. Reisikaaslasteks olid minu vanemad ja meie peretuttavad.

Matterhorn

Millised on sinu lemmikpaigad maailmas?

Kõikides kohtades kus olen siiani käinud, on mõni koht või vaatamisväärsus, mis on väga meeldinud. Tihti on kõige mõnusamad just need kohad ja linnad, millest keegi midagi ei tea. Igalpool on midagi uut ja huvitavat. Oma lemmiklinnana Euroopas võin välja tuua Pariisi, kuna see on lihtsalt nii ilus! Kuid minu kindel lemmik siiani on vaieldamatult California! Sinna tahaksin kindlasti tagasi minna.

Kuhu sõidad Eestis kui tahad puhata või inspiratsiooni koguda?

Kuna elan Lõuna-Eestis siis ei peagi kaugele minema, et rahulikult puhata. Siin on hea vaikne, suurepärased sporditegemise võimalused ja suvel mõnusad järved kuhu sisse hüpata.

Kuhu viib järgmine reis?

Hetkel kindlat plaani veel paika pandud pole. Kuid loodan, et kuhugi kus siiani veel käinud pole.