Seetõttu on liikuva eluviisiga inimestel vaja mõista, et tervisliku suhte säilitamiseks tuleb näha tavapärasest rohkem vaeva. See tähendab, et kuna tihti ollakse kodust eemal, tuleb üksteisega rohkem suhelda. Siin on erinevaid soovitusi hoidmaks suhe tervislik ja toimiv.

Ole aus ja avatud

Kui tead, et ees ootab tööreis, tuleks juba varakult oma kaaslase peale mõelda. Kindlasti peaks ära klaarima kõik konfliktid, kui neid on. Kui minnakse mõneks ajaks üksteisest eemale, tuleks seda kindlasti teha positiivsel viisil. Nii on mõlemal poolel hea olla, sest hinge ei jää kripeldama mõni nägelus või tüli. Samuti segab see tööreisil efektiivset töötamist, kui kuklas tiksub mõte pooleliolevast vaidlusest. Keskenduda tuleks ka partneri emotsionaalsetele vajadustele ja mõelda, mida ta rohkem soovib. Kui selleks on näiteks rääkimine ja suhtlemine, räägi temaga palju ja muljeta oma päevast.

Pane täpselt paika, millal lähed ja tuled

Mitte miski ei ole üksteisest eemal olles häirivam kui teadmatus, millal elukaaslast uuesti näed. Seetõttu on äärmiselt oluline oma plaanid täpselt paika panna ja partneriga läbi rääkida, millal lähed ja millal tuled. Nii teab ka tema oma ajaga arvestada ja päevad lähevad kiiremini. Teadmatus võib aga tekitada rohkem segadust ja mõjuda mõlemale halvemini. Eriti sellele poolele, kes maha jääb. Üksteisest eemal olles on hea aga näiteks arutada, kuidas võiks koos veeta järgmise romantilise õhtu. Saades taas kokku, näita välja taasnägemisrõõmu. See jätab ka teisele poolele hea ja sooja tunde.

Suhtle

Kindlasti tuleks eemal oleku ajal üksteisega palju suhelda. Näiteks on hea idee saata elukaaslasele armas hommikutervitus ja päeval kirjutada erinevaid muljeid, kuidas läheb ja millega tegeleb. Samuti on õhtuti hea kasutada omavaheliseks suhtluseks Skype’i. Vältida tuleks aga mentaliteeti, et kui ei näe, siis väga ei suhtle, sest seesugune suhtumine kaugendab inimesi üksteisest ja sellest võib saada harjumus, mis viib suhte põhja. Niisiis on üksteisest eemal olles väga oluline üksteisega iga päev suhelda ja muljetada päevasündmustest.

Et suhtlemine hästi sujuks, tuleks ka üksteist teavitada oma päevaplaanist. Tööreis võib ju aset võtta hoopis teise ajavööndiga riigis, mistõttu tuleks kellaaegu proovida ühildada, millal saab juttu ajada. Üksteisega detailide jagamine ja päeva tegevustest rääkimine tekitab mõlemas osapooles mugavustunnet. Nii ei tunne kumbki, et on üksteise elust mingiks ajaks just kui ära lõigatud.

Pea oma lubadusi. Kui lubad oma elukaaslasele, et helistad talle näiteks kaheksa paiku õhtul, siis pea sellest kindlasti kinni. Muidu oled ise pettunud ja tunned end halvasti, et ei suutnud sõna pidada ja samuti tunneb end kehvasti ka sinu elukaaslane, kes seda kõne ootas. Kui päeval peaks aga midagi selguma, et sa mitte mingil juhul ei saa helistada, siis tuleks sellest aegsasti teada anda ja võimaluse korral uus aeg kokku leppida.

Väljenda oma tundeid

Tee midagi armsat. Sellel ajal kui eemal oled, ei saa te koos diivanil pikutades filmi vaadata ja üksteisel ümbert kinni hoida. Küll aga tuleks oma teist poolt meeles pidada ja selleks on mitmeid viise. Võid saata mõne nunnu postkaardi ja kirjutada sinna midagi ilusat. Samas võid organiseerida oma kallimale hoopis lilled. Vahet ei ole, kas kulutad palju või mitte, loeb hoopis tunne, mis üksteise meelespidamisega tekib. Üksteisest eemal olles on omavahelise sädeme hoidmine tähtis ja lõppude lõpuks tekitab see ka mõlemale head tunnet.

Kui suhtled Skype’i või telefoni teel, on väga oluline keskenduda oma kaaslasele. Sa ei pea samal ajal uudiseid lugema või jalutama linna peal ning helistama muuseas. Muidu jääbki teisele poolele tunne, et isegi helistades oled sa oma mõtetega kuskil mujal ja eemal. Niisiis tasuks helistada ajal, mil tead, et saad täielikult keskenduda teisele ja sind ei sega mitte ükski muu asi.

Reisi oma kaaslasega

Mis siis, et sa reisid igal pool maailmas ringi. Need on ärireisid ja kindlasti teistsugused kui oma kaaslasega puhkusele minek. Kindlasti tuleks leida aega, et minna ka oma kaaslasega koos mõnele reisile, mis on teistsugune ja erineb tüüpilisest ärireisist. Hea mõte on minna kas või mõnda toredasse linna ja lihtsalt jalutada, nautida kultuuri, süüa-juua ja veeta koos head aega ainult üksteisele pühendudes. Koos reisile minek annabki hea võimaluse keskenduda mitu päeva ainult üksteisele. Isegi kui oled ärireisilt kodus ja nii sina kui ka su partner olete päeval tööl, olete õhtu lõpuks ikka väsinud. Niisiis annab koos kuskile minek mõlemale võimaluse teha midagi toredat.

Allikas: Huffingtonpost