Viimase 12 kuu jooksul kõige enam positiivseid arvustusi ja hindeid saanud rannad on Tripadvisori edetabelis järgmised.

10. Elafonissi rand, Elafonissi, Kreeka

Elafonissi asub Kreeka edelaosas. Rannahuvilisi meelitab lisaks kristallselgele helesinisele merele kergelt roosakas rannaliiv, kus saab oma talvest väsinud keha kuuma päikese all üles soojendada. Parim aeg külastamiseks on maist oktoobrini. Seega natuke on veel aega algava hooaja jaoks.

9. Whitehaveni rand, Whitsunday saared, Austraalia

Whitsundays on saarestik, mis koosneb 74 saarest. Whitehaven on neist suurim saar. Taas on seal meri helesinine ja kaldad mõnusalt liivased. Tegemist on ka Austraalia kõige enam pildistatud rannaga, väidab kohalik turismiamet. See võib vastata tõele, sest rand on saanud maailma parima tiitli nii 2014. kui 2013. aastal.

8. Flamenco rand, Culebra, Puerto Rico

Puerto Rico pakub rannamõnusid igal ajal ja peaaegu igal pool mere ääres. Flamenco on aga parim. Ligipääs on siiski veidi keerulisem kui paljudesse teistesse randadesse, sest see rannariba asub Culebra saarel. Kohale tuleb lennata või võtta ette väike laevareis pealinnast. See tasub end ära, sest ideaalne rannailm on peaaegu kogu aeg tagatud.

7. White Beach, Boracay, Filipiinid

Boracayst kirjutasid möödunud aastal Reisijuhi videoblogijad pikemalt. See on tõeline paradiisisaar nii surfajatele kui rannapuhkuse nautijatele. Lisaks käib õhtul vilgas ööelu. Väga väikesele saarele on mahutatud kõik eluks vajalik ja tegevust leiab nii sportlikum kui laisem turist. Isegi eestlasi võib sel saarel püsivalt kohata. Boracay on kõigest seitsme kilomeetri pikkune.

White Beachil asuvad rannapromenaad, restoranid, hotellid, baarid ja muud meelelahutusasutused. Pisikesel saarel on kokku üle 500 hotelli ja kindlasti leidub igale hinnaklassile sobiv öömaja.

6. Anse Lazio, Praslini saar, Seišellid

Anse Laziot nimetab Lonely Planet parimaks saareks Seišellidel. Seišellid on ka eestlaste jaoks eksootiline rannaparadiis.

5. Playa de Ses Illetes, Formentera, Hispaana

Playa de Ses Illetes.

Ibizast mitte kaugel asuv rand on kuulus oma suviste rannapidude poolest. Osta lennupilet Hispaaniasse juba varakult ja veeda sumedad suveööd Euroopa parimatel rannapidudel.

Ainukeseks mureks on seal ülehinnatud majutus ja liiga ülerahvastatud rannariba.

4. Playa Paraiso, Cayo Largo, Kuuba

Kuuba populaarsus kasvab kiiresti ja selle riigi eraldatud eksootika on sellevõrra suuremas ohus. Kuid kohalikud naudivad maailmas ringi rändavate kodanike külaskäike ja hingavad muidu suletud riigis niimoodi muu maailma õhustikku. Playa Paraiso aga pakub meile võimalust kogeda kaua aega omaette elanud riigi ja rahva sõbralikkust ja looduse ilu.

"Paraiso" tähendab tõlkes muide paradiisi.

3. Küülikurand, Lampedusa, Itaalia

Küülikurand.

Tuneesiale üsna lähedal asuv Lampedusa on pigem Põhja-Aafrika kui Itaalia. Sitsiiliast sõidab sinna lennukiga kolmveerand tundi, laevaga üheksa tundi. Maist oktoobrini on head rannailmad peaaegu garanteeritud.

2. Grace Bay, Providenciales, Turks ja Caicos

Grace Bay on igal ajal rannapuhkuseks sobiv. Nii õhk kui vesi on ideaalilähedase temperatuuriga. Selles Kariibi rannas võib puhata lõputult. Ja mis seal salata - need, kellele piisavad sissetulekud  pole enam probleemiks, ongi sinna mõne püsivama peatuskoha soetanud ja ei lahku sealt enam kunagi. Või kui, siis ainult lühikesteks reisideks.

1. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brasiilia

Baia do Sancho.

Baia do Sancho on valitud TripAdvisori kasutajate poolt 2015. aasta parimaks rannaks. Tõesti, tegemist on ülimalt hea rannapuhkuse kohaga. Et selles veenduda, käi ise kohapeal ära.

Kui oled mõnes neist maailma parimatest randadest käinud, kirjuta kogemustest kommentaaridesse.