See võib tunduda väheusutav aprillinali, et hotell, mis on ehitatud üleni jääst (sh kogu mööbel), peab tubadesse paigaldama suitsuandurid.

Kuid Icehoteli jaoks, mis ehitatakse igal talvel jääst uuesti üles, pole see nali.

Jäähotell teatas, et järgib ametkondade nõudmisi turvalisuse tagamiseks külalistele. "Me peame igal aastal taotlema uue ehitusloa," ütles hotelli kõneisik Beatrice Karlsson, "kui reeglid muutuvad, siis me peame loomulikult arvestama nendega. Olime natuke üllatunud uuest nõudest, aga põhjus on selles, et jäähotellis asub ka kergestisüttivaid asju nagu magamiskotid, padjad ja põdranahad."

"Kõige olulisem on aga klientide turvalisus," lisas hotelli esindaja, "kui me seda inimestele seletame, siis ma usun, et nad mõistavad."

Icehotel avatakse Jukkasjärvis 6. detsembril ja on lahti 6. aprillini. Hinnad algavad 1900 rootsi kroonist (ca 215 eurot) tavalise ühekohalise jäätoa eest kuni 7500 kroonini (840 eurot) kõige kallima jääsviidi eest. Turiste saabub kõikjalt maailmast, et ööbida -8 kraadises temperatuuris jääst toas jääst voodil.

Sel aastal toimub hotelli 24. taassünd. Ehitusel olid abiks disainerid Rootsist, Itaaliast, Hollandist, Brasiiliast. Eelmisel talvel testitud tuletõrjealarmid tegid ehitamise veelgi keerulisemaks. "Keskkond on niiske, jäine ja lumine... seega tuli andurid paigaldada nii, et nad ikkagi töötaks ja arvesse võetaks," ütles Karlsson.