Travely.ee annab ülevaate Pariisi peamistest vaatamisväärsustest ning head nõu selle kohta, kuidas kohale jõuda ja ringi liikuda.

PÄEV PARIISIS TUND TUNNILT
Kuidas veeta päev Pariisis maksimaalselt, et näha vaatamisväärsusi, inspireerivat kunsti ja saada maitsenaudinguid? Valisime välja Travely lemmikud Pariisis. Tõsi, jätsime välja nimekirjast Eiffeli torni, sest kes korra Pariisis juba käinud, see on ilmselt on imelise vaatega torni tippu juba roninud. Ning kes pole veel Pariisi jõudnud, võtab Eiffeli külastuse kindlasti ette, seega pakume välja huvitavamaid ja mitte nii tavapäraseid kohti külastamiseks.

Hommikusöök: Claus €

Aadress: 14 Rue Jean-Jacques Rousseau, Rivoli/Pyramides/Les Halles metroopeatused on lähimad.

Kõige tähtsamad asjad kõige enne! Hommikusöök! Travely soovitab suunduda Clausi, et saada tõeliselt kvaliteetset ja prantsuse pärast petit-déjeuneri. Claus avatakse juba kell 8st ja hilisemad ärkajad jõuavad veel ka brunchile. Kõik toidud valmistatakse 100% koha peal seega on kõik äärmiselt värske ja maitsev.

Pariis

Kunstielamus: Georges Pompidou keskus

Aadress: Place Georges-Pompidou, lähedal asuvaid metroopeatusi on mitmeid: Rambuteau/Hôtel de Ville/Châtelet. Moodne, suur, eriskummaline kultuurikeskus Pariisi ühe vanima linnaosa vahetus läheduses – endise presidendi Geoge Pompidou suur unistus. Omamoodi hiigelhoone, kõik, mis tavaliselt varjatud – õhu- ja veetorud, karkass-sõrestikud, liftid ja eskalaatorid – on julgelt ja värviliselt hoone välisseintele toodud. Kunstihuvilisele jätkub tegevust ka maja sees, vaadata saab erineva stiili ja sisuga näitusi, üks põnevam kui teine. 26. aprillil avati Ameerika fotograafi Walker Evansi näitus, mis jääb avatuks kuni augusti keskpaigani.

NB! Pompidou keskus on teisipäeviti suletud.

Pompidou Keskuse juurest on hea jalutada edasi juba Rue de Rivolile kus saab kiigata poodide vaateaknaid kui ka ostelda, kõik suuremad brändi nimed on seal olemas. Ka Louvre’i muuseum on kohe kiviviske kaugusel ning Seine’i jõgi kohe seal samas. Louvre on üks maailma suurimaid muuseume kus palju maailma kunsti paremikku kuuluvaid teoseid, neist tuntuim on Leonardo da Vinci Mona Lisa.

Pärast pikki Louvre’i koridore on kindlasti vaja natukeseks maha istuda ja keha kinnitada.

Pariisis muutub jõeäärne tänav suviti liivarannaks.

Parim pärastlõuna teemaja: Angelina €€

Aadress: 226 Rue de Rivoli, metroo Tuileries/Concorde.

Tõeline Belle Epoque ajajärgu teemaja, mis on asutatud juba 1903. Angelinat armastavad pariislased külastada nii hommikul kui ka pärastlõunal kuid eriliseks teeb selle paiga kunagised kuulsad külalised; lisaks Pariisi aristokraatidele on kohas aega veetnud ka Coco Chanel ja Proust. Teemaja valikus on maitsvad saiakesed, makroonid ning loomulikult suurepärane tee ja šampanjavalik. Kes soovib veel teemaju külastada siis kuulsate makroonide looja Ladurée on teine hea valik.

Pärast tee joomist on hea natuke jalutada ja selle jaoks sobib hästi Pont Neufi romantiline sild ja selle ümbrus. Jardin du Luxembourg (Luksemburgi Aed) oleks hea võtta järgmiseks teetähiseks, sest just see aed on pariislaste lemmik aasta läbi, nii kui muru juba varakevadel natuke rohelisem siis on park mõnusaks aja veetmise kohaks.

Parim paik toidu ja veini kaasa ostmiseks: Le Bon Marché Rive Gauche €€€

Aadress: 24 Rue de Sèvres, jalutuskäigu kaugusel Luksemburgi Aiast. Metroo Vaneau/Rennes.

Paljud ilmselt pole sellest kaubamajast kuulnuki, sest tavapäraselt jääb see Galeries Lafayette kuulsuse varju, kuid just siit saad koju kaasa osta parimat söögikraami nii endale kui ka sõpradele kinkimiseks. Samuti on olemas kõik kuulsad kaubamärgid, mida vaid hing ihaldada oskab. Kes suur ostleja pole saab lihtsalt ringi vaadata, sest see kaubamaja on juba iseenestest vaatamisväärsus. Kaubamaja külastavad peamiselt kohalikud, turiste siit väga palju ei leia ning Le Bon Marché reklaamib ennast kui ainuke tõeline kaubamaja Seine’i vaskkaldal.

Ja ongi päev Pariisis kiirelt möödunud, Travely loodab, et said suurepäraseid ideid päeva veetmiseks!

Moulin Rouge´i kabaree

Kuidas kohale saada?

Tallinnast Pariisi lendab nii Airbaltic kui ka Nordica. Airbaltic pakub otselendu Charles de Gaulle’i lennujaama kui ka vahepeatumisega lende. Nordica lendudel on peatumise kohaks Varssav. Airbaltic pileti eest tuleb välja käia alates 150€ mõlemal suunal. Nordica piletid on kallimad, jäädes kuskil 220€ kanti. Lennupiletid leiad hinnavõrdlusportaalist Momondo.

Millal on parim aeg külastada?

Pariisi külastuseks on parim aeg ajavahemikus aprill kuni oktoober. Talvisel ajal lund maas ei ole kuid võib olla tuuline ja vihmane, nii et mõnusad jalutuskäigud muutuvad pigem katsumuseks.

Kuidas ringi liikuda?

Parim viis ringi liikumiseks Pariisis on jalutamine. Kuigi metroo on hea ja kiire, siis siiski näeb jalgsi ringi liikudes kõige rohkem. Kes jalutada ei viitsi siis rentige jalgratas, sest see on teine suurepärane viis võimalikult palju näha lühikese aja jooksul.