Raamatu käes hoidmise ja lehitsemise tunne oli põhiline, mida 71 protsenti reisijatest nimetasid põhjuseks, miks nad eelistavad reisil ollespaberil raamatuid õhematele ja kergematele e-lugeritele.

Lennujaamas tehtud küsitlusele vastasid 2000 puhkusele sõitjat.

"Pole kahtlustki, et e-raamatute populaarsus on viimastel aastatel kasvanud, kuid puhkuse jaoks eelistatakse ikkagi tavalisi raamatuid ja e-raamat pole nii populaarne," ütles Heathrow edasimüügidirektor Muriel Zingraff-Shariff.

Lugemissoovitusi eelistatakse kuulata sõpradelt ja pereliikmetelt, neid arvestavad 67 protsenti vastanutest.

Automaatselt genereeritud online-lugemissoovitusi peeti vähem kasulikeks: 33 protsenti vastanutest pidas neid soovitusi liiga stereotüüpseteks ja 15 protsenti lihtsalt rumalateks.

Kõige populaarseim žanr reisiraamatul oli välismaine ilukirjandus, veerand vastanutest aga pidasid sihtriigi klassikateoseid kõige eelistatumateks.

See küsitlus satub vastuollu Amazoni eelmise aasta teatega, et e-raamatud ületasid paberraamatute müüki. The Telegraphi küsitlus eelmisel aastal näitas samuti, et e-lugereid eelistati napilt rohkem - 58 protsenti vastanutest pidasid neid paremateks paberraamatutest.

Sunshine.co.uk küsitlus juulist 2011 kuni juulini 2012 näitas, et 51 protsenti reisijatest on puhkusel olles e-lugerit kasutanud.

Üks põhjus sel suvel tehtud küsitluse teistsuguses tulemuses on ilmselt selles, et esialgne entusiasm e-lugerite osas on jahtunud. Philip Stone Booksellerist ütles, et kuigi e-raamatud on tulnud, et jääda, on nende läbimüügi kasv sel aastal juba tagasihoidlikum, jäädes vaid 20 protsendi kanti.