Maitsev Tartu 2016 avaüritusel oli võimalus aimu saada tänavusel toidufestivalil ees ootavatest maitseelamustest. Laud oli kirju erinevatest mini-toitudest - huvitavad kombinatsioonid erinevad toorainetest, üks uhkem kui teine. Mõni ime, et laud väga kiiresti tühjaks sai!

Toit ja toiduturism on järjest populaarsust võitmas, see on linnadel võimalus kutsuda külla turiste eelkõige Eesti-siseselt, nii Tartust kui mujalt. Toituma peavad ju kõik! Paljud peakokad mainisid avaüritusel, et selleaasta erimenüü koostamisel püütakse kasutada maksimaalselt kohalikku toorainet. Minule jäi menüüdest kõrva näiteks kilu ja astelpaju, mida mitmes restoranis erimenüüs kasutatakse. Teiseks väga tihti kasutatud tooraineks tundus olevat hoopis lõhe. Minu lemmikkohas Tartus igapäevaseks kohviks ja croissandiks, Pierris, on Maitsev Tartu raames pearoaks huvitav osso bucco, väga huvitavana kõlas Eduard Vilde lokaali hirvefilee peekonis. Werner pakub magustoiduks suuremale osale inimestele meeldivat šokolaadimousse'i. Lisaks võib erinevate restoranide menüüst leida köögiviljaratatouille'i, vuti, käsitsi tehtud jäätiseid ja palju muud põnevat. Usun, et see on hea võimalus kõigile toidust huvitatuile proovida uusi maitseid, küsida ja uurida, mis on nende võõrapäraste nimetuste taga ja saada ideid ka ehk kodus katsetamiseks.

Sellel aastal osaleb 14 toidukohta, restoranidest kohvikuteni, tuntud ja pika ajalooga restoranidest uute tulijateni. Maitsev Tartu 2016 toimub kohvikutes ja restoranides: Atlantis, Cafe Truffe, Chez André, Dorpat, Eduard Vilde lokaal, Entri, Gustav Gastro Cafe, Meat Market, Pierre, Polpo, Püssirohukelder, Spargel, Umbroht, Werner.

Maitseelamuste kampaania „Maitsev Tartu“ toimub tänavu teist korda, kestes 1. – 28. veebruarini. Selles kampaanias, nagu korraldajad ise seda kutsuvad, osaleb seekord 14 restorani. Kampaania sisuks on kuu pikkune omamoodi toidufestival, mille jooksul valitud toitlustuskohtades pakutakse lisaks tavamenüüle kolmekäiguline erimenüü. Menüüde ja restoranidega saab tutvuda kampaania kodulehel.
Et külastus oleks põnevam ja toidukohad saaksid tagasisidet ja nii võimaluse end veelgi parandada, siis kutsutakse üles ka oma arvamust jagama. Külastajail on võimalus hinnata restoranide pingutusi ja selgitada välja parim erimenüü. Oma hinnangu saab anda kodulehel vastava restorani juures oleval hindamisskaalal või restoranis hindamissedelil.