Lähedal on ka golfirajad - seega on tegemist igati aktiivse inimese sihtkohaga erinevatel aastaaegadel. Vaatamata sellele, et olen ise nii Otepääl kui Käärikul väga palju käinud, ei ole ma Kekkose rajale varem jõudnud. Sellest on küll kahju.
Suusa- ja matkarada on hea koht võtta ette veidi pikem treeningpäev, kaasata ka hulk sõpru ning teha sellest üks omaalgatuslik spordipäev või lihtsalt nautida kaunist metsavahelist rada jalutades, joostes, rattaga sõites või suusatades.
Rajal on piisavalt viiteid, et ära ei eksiks.
Ka distantse saad valida, kas lühema või pikema. Meie tegime ära 14 kilomeetrit. Minu arvates ongi 14-15 km üks parimaid distantse tervisesportlasele - mitte liiga lühike ja samas ka mitte liiga pikk. Raja kõrgeim tipp on Harimägi (213 m).
Soovid paremat ülevaadet, külasta vaatetorni.
Kuna meie seas, kes me Kekkose rajal käisime, olid kõik trennisõbrad, siis kõndisime üsna tempokalt, püüdes vahepeal ikka vaadata ka seda, mis looduses toimub - näiteks kuidas sipelgad oma pesa ehitavad ja nägime ka esimest liblikat sel aastal. Pikemaid puhke- ja toidupause ei teinudki, kuigi kohti selleks leiaks piisavalt.
Matkalised puhkehetkel.

Kekkose rada on oma nime saanud Soome presidendi Urho Kaleva Kekkoneni järgi, kes külastas 1964. aasta märtsikuus toimunud legendaarse Eesti visiidi ajal ka Käärikut. President matkas tol korral 17-kilomeetrisel suusarajal ning veetis õhtu Kääriku spordibaasis

Vajalikke linke: