Kui soovid üle ookeani sõita, leiad hulgaliselt huvitavat New Orleansist, New Yorgist ja Washingtonist, kus märtsis toimub palju elamusi pakkuvaid sündmusi – uute hotellide avamisest kuni kirsipuude õitsemiseni.

Veinisõbrad võiksid suunduda Portugali, kus Douro jõe kallastel laiuvad viinamarjaistandused õitsevad ning on vaid sinu päralt. Reykjavikis tundub õhk juba üsna kevadine, kuigi välja näeb asi siiski veel talve moodi – lumi on maas. Linn on sellegipoolest kaunis ning pakub avastamisrõõmu.
Pisut kaugem sihtkoht on Buenos Aires. Kuid tõenäoliselt on see märtsis üks soodsamaid paiku, kuhu reisida – kui leiad hea pakkumise.

Pole tähtsust, kas sa tahad kevadsoojust vältida või vastupidi, seda nautida, sobiva reisisihi leiad alati. Nii et mida sa ootad?

10. London

Ilmad pole veel kõige paremad aga edasi-tagasi lennupileti hind alates 62 eurost (British Airwaysi uus otselend!) ja linnas toimuvad lahedad üritused ja näitused on jällegi täiesti piisavad põhjused, et Londonisse lennata.

Parim näitus: Pritsess Diana kleitide näitus tema kunagises kodumajas

Tänavu möödub 20 aastat printsess Diana traagilisest surmast ning stiiliikooni mälestuseks on Kensingtoni palees avatud näitus Diana: Her Fashion Story. Näitusel on väljas 25 kleiti ning kõigi nende lood. Näitus on pühendatud Diana kujunemisele moeikooniks ning väljapanek algab ballikleidiga, mida ta kandis 1979.aastal.

Uus restoran: Ralph’s Coffee & Bar, mille ikooniline moedisainer Ralph Lauren uusim "etendus" restoranimaailmas, asub Mayfairis ja sinna mahub korraga vaid 36 inimest. Atmosfäär on luksulik-kodune ja kindlasti on see kohta ülevaatamist väärt!

Odessa sobib suurepäraselt päikesenautlejale, kuna Odessas on linna piires 11 km liivarandu. Samuti sobib Odessa kultuurihuvilisele - külastada saab nii kuulsat ooperit kui ka maskishowd. Üha enam võidab Odessa poolehoidu toidunautlejate seas, pakkudes kulinaaria- ning veinielamusi.
Odessa on Musta mere pärl ja erakordse kultuuritaustaga sadamalinn, mida seovad Tallinnaga pikaajalised sõprussuhted. Nüüdsest on meie reisijatel võimalus natuke rohkem kui kahetunnise lennu järel külastada Odessa maailmakuulsat Ooperiteatrit, jalutada legendaarsel Deribassovskaja tänaval või lihtsalt nautida rannarõõme garanteeritult soojas kliimas. Kohtumine Odessa elanikega on juba sündmus omaette ja väärib ettevõtmist.

Ukraina kriis on hinnatasemele soodsalt mõjunud – 50 euro eest võib endale juba üsna palju lubada.
Läti lennufirma airBaltic avab uue liini Riia ja Odessa vahel 26. märtsil 2017.

Odessa ja Tallinn on sõpruslinnad aastast 1997 ja kahe sõpruslinna vehel lendab suvel otse ka Nordica.

Odessa

Kauaoodatud hetk on käes! Eesti kõige uuem teatrimaja avab publikule oma uksed 18. märtsil. See on suurpärane põhjus sõita väikesele teatri-reisile mulkide pealinna.
Selleks et vastu võtta kõik teatrisõbrad, kes soovivad kärsitult Ugala uut teatrimaja uudistama tulla, ei võta Ugala kevadhooajal ette väljasõite teistesse linnadesse ja mängib etendusi ainult Viljandis. Kevadhooaja mängukavaga saab tutvuda Ugala veebilehel, kust leiab kõik etendused märtsikuust kuni augustini.
Piletid on müügil Ugala kassas, Piletimaailma ja Piletilevi müügipunktides üle Eesti ning internetis.

Ugala teatri välisfasaadi renoveerimine

Karnevalide aeg Mardi Gras on küll läbi saanud, kuid seda enam on põhjust New Orleansi minna. Peatu uues Ace hotellikompleksisis avati hiljuti Art Deco hoone, mille ajalugu ulatub 1928. aastasse. Sealses restoranis pakutakse jumalikku kohvi ning häid roogi. New Orleansist on alguse saanud kaasaegne kokteilikultuur ning külastajatel on võimalus nautida hulgaliselt erinevaid kokteilituure. Seega pole ime, et linn on fantastiliste baaridega üle külvatud. Leidub ka pagaritöökodasid (nt Willa Jean) ja leivale keskendunud restorane, kus serveeritakse leivatooteid ja magusaid torte-koogikesi kogu päeva vältel.

New Orleans
New Orleans

Kevadine pelgupaik paljude Hiina sihtkohtade hulgas, turistid on seda alles avastamas. Külasta märtsis endist kunstnike varjupaika – ilm on juba soe, aga rahvahulgad pole veel saabunud. Kuu teises pooles saad nautida õiteilu – kõik, mis võimalik, on siis õide puhkenud.

Hangzhou Hiina

Regioonil on omanäline mikrokliima, mille tõttu viinamarjad seal just nii heaks kasvavad. Dourosse saabub kevad vara, juba märtsis, ning see toob kaasa võimaluse imetleda imekauneid valgeid ja roosasid pilvi, eriti mägedes. Nautida saab tervisekeskuste pakutavaid hoolitsusi, kusjuures täiesti veinikeskselt – veini kasutatakse paljude protseduuride juures. Kui kavatsed piirkonda sügavamalt avastada, hüppa mööda Douro jõge kruiisivale viikingilaevale, mis on ehitatud spetsiaalselt sellel jõel seilamiseks.

Porto

Enamik inimesi poel taibanud, et Tansaaniasse tasub minna aastaringselt. Metsiku looduse vaatlemise võimalused on suurepärased Serengeti ja Ngorongoro vulkaanide kraatrites. Ilmastikutingimused on märtsis optimaalsed – õhuniiskus langeb, vihmahooaeg algab alles aprillis.
Märtsis avatakse Olmoti vulkaani jalamil ultramoodne klaasist telkidega majutuskoht.

Tansaania

USA pealinna ei külasta mitte ainult poliitikud ja ajaloolased. Seal on palju erinevaid toidu nautimise võimalusi, millest mööda ei saa minna. Kuid mitmetesse kohtadesse pole võimalik kohti broneerida, sellega tuleb arvestada ning varakult järjekorda minna. Miks minna Washingtoni just märtsis? Sest just siis puhkevad õide 1910. aastal Jaapanilt kingituseks saadud kirsipuud. Õitsvate kirsipuude festival algab 20. märtsil.

Washington

Tõenäoliselt ei suutnud sa hankida reserveeringut Sydney’s asuvasse Noma restorani (10 nädalat müüdi välja minutitega ning järjekorras ootab 27 000 inimest). Kuid sellest hoolimata on küllalt põhjusi, miks maakera kuklapoolele reisida. Sydney’st vaid kiviviske kaugusel asub Chippendale koos vanasse pruulikotta rajatud hotelliga Old Clare ning mitmete üliheade restoranidega.

Sydney rand

Üks neist õnnistatud kuudest, mil ilm on maailmalinnas hea, aga rahvamassid pole veel saabunud. Sobivalt on märtsisse sattunud mitme uue hotelli avamine. Üks neist on kesklinnas asuv 348toaline Renaissance, mis reklaamib ennast New Yorgi esimese multisensoorse hotellina – interaktiivne installatsioon vastuvõtus, külastajatele mõeldud toidu-, teatri- ja ostlemissoovitused. Sohos avatakse 11 Howard – väikeste, ent mugavate tubadega hotell, restorani juhivad Stephen Starr ja pariislasest chef Daniel Rose. Kuid kõige põnevam uus restoran on April Bloomfieldi Salvation Burger, tippkoka kiirtoidukoht, kus pakutakse hõrke puuviljakooke, maitsvaid segujooke ning igat sorti burgereid.

New York