9. märtsil algasid Frankofoonia päevad, mille raames toimub erinevaid sündmusi, kus saame teada, millised need prantslased tegelikult on, näha filme, maitsta toite ja kuulata muusikat ja seda neljas erinevas linnas: Tallinnas, Tartus, Haapsalus ja Pärnus.
9.-22. märtsini toimuv Frankofoonia festival on korraldatud Eestis asuva Prantsuse Instituudi poolt, mis loodi 1992. aastal. Nende eesmärk on algatada, toetada ja väärtustada Prantsusmaa ja Eesti vaheliste kontaktide tugevnemist ja seda peamiselt valdkondadele nagu prantsuse keel, haridus, teadus, kunst ja kultuur.
Frankofoonia festival toimub igal aastal ja sellel kuul toimuvad erinevad prantsuse keelega ja seda keelt kõnelevate riikide kultuuriga seotud üritused.
Mõned minu valikud Fraknofooniakuu üritustekavast:
Valisin neli sündmust, kuhu ise sooviksin minna. Kindlasti vaata aga ka kava, kus iga linna kohta on oluliselt rohkem valikut nii pere, sõprade kui üksi Fraknofoonia festivalil osalemiseks, filmiõhtutest, toiduvalmistamise ja kirjutamise töötubadeni. Vaata kava siit!
TALLINN
Teater: 21. ja 22. märtsil kell 19.00 etendub Draamateatris Molière’i „Misantroop“, mida mängitakse Frankofoonia festivali puhul prantsuskeelsete subtiitritega.

TARTU
Kokanduse töötuba: laupäeval 19. märtsil kell 12.00 (Lossi 3) valmistame süüa ja seejärel degusteerime roogasid.