Panime juhuslikus järjekorras ritta kuus suvist elamust Eestis, kuid otse loomulikult jagub neid veelgi. Mis sobiks veel siia nimekirja? Kirjuta kommentaaridesse.

Õhtusöök taevas

Dinner in the Sky.

Dinner in the Sky
toimub Tallinnas valitud aegadel Vanasadamas, kus tõstetakse kraana abil taeva poole paarkümmend einestajat. Julgestusköite haardes proovitakse pea 50 meetri kõrgusel peakoka valmistatud roogi või šampanjatõste ajal kergeid suupisteid. Tõsted maksavad kahele inimesele 58 kuni 198 eurot. Hind sõltub hommiku-, lõuna- või õhtusöögi valimisest. Tõsted toimuvad 9.-14. juunini ja 28. juulist 2. augustini ning keskeltläbi on elamuse kestvus 40-60 minutit.

Elamusgarantii? Kahtlemata on road valmistatud oma ala tippude poolt, vaateid jagub nii merele kui vanalinnale ja oluliselt on panustatud turvalisusesse. Küll aga võib kõva tuul mõjutada eine nautimist, näiteks lendas meil külili veiniklaas ja kahvli otsast pistis plehku kapsaleht.

Väljakutse põgenemistubades


Kohe kindlasti ei pääse suvel vihmasematest ilmadest ja sellisteks hetkedeks on paras meelelahutus põgenemistoad. Tallinnas tegutsevad Exit Room ja Must Hunt ning Tartus Escape Tartu ja Roomscape.

Põgenemistubades on tavaliselt aega üks tund, et lahendada erinevaid loogilist mõtlemist nõudvaid ülesandeid ning leida väljapääs vabadusse. Tegu on elamusega, mis sobib 2-4 inimesest koosnevatele gruppidele, et panna proovile meeskonnatöö ja omavaheline läbisaamine. Hind on 40 kuni 60 eurot.

Elamusgarantii? Olles käinud põgenemistubades ka välismaal, julgeme soovitada Tartus nii Escape Tartu kui Roomscape´i põgenemistube. Esimene neist leiab aset õudusfilmide sugemetega nukutoas ja teine hullumaja palatis. Mõlemad pakuvad parajalt närvikõdi ja ajutööd.

Värvikirev jooks

A photo posted by Wow Run (@wowrunest) on

Tartus toimub igal suvel juunikuu alguses pulbervärvidega vürtsitatud jooksuüritus Wow Run, milles osaledes pole eesmärk võita, vaid hoopis nautida aktiivset liikumist ja värvidemängu. Sel aastal oli osalustasu eelmüügist 14 eurot ja hiljem ostes 23 eurot. Jooksuraja pikkus on 5 kilomeetrit, mida läbides ajavõttu ei toimu.

Elamusgarantii? Kui veel jooksu alguses võib tekkida küsimusi, kas valge särk jääbki jooksu lõpuks valgeks, siis juba peatselt on kõik osalejad kirevalt värviliseks muutunud. Uurisime, et kasutatavad värvid on maisitärklise ja toiduvärvide baasil tehtud, mistõttu need võivad ainult allergikute tervist mõjutada.

Helikopteriga lendamine


OÜ Summukas pakub erinevatel vabaõhuüritustel võimalust teha huvilende Robinson R44 helikopteriga. Sel suvel tehakse koostööd Balloon Tallinnaga, mistõttu on võimalik teatud aegadel teha lende Tallinna vanalinna kohal. Ühele inimesele maksab pilet 45 eurot ja kolmele 125 eurot.

Elamusgarantii? Lendasime Robinson R44 helikopteriga Viljandi kohal ja selge suveilma taustal oli tegu tõeliselt meeldejääva elamusega. Kindlasti üllatas helikopteri väiksus, ootasime pirakamat lennumasinat!

Relvadest tulistamine

Taktikalise Laskmise Keskus.

Soov end märulikangelasena tunda võib täituda erinevate lasketiirude pakette tellides, mille käigus on võimalik tulistada nii AK-47st kui Desert Eagle’ist. Tallinnas ja Tartus tegutseb näiteks Taktikalise Laskmise Keskus. Hinnad ulatuvad 40 eurost kuni 160 euroni olenevalt laskude arvust ja relvade valikust.

Elamusgarantii? Käisime Tartu Taktikalise Laskmise Keskuses ja proovisime Spetsialisti paketti. Laske saime teha kuuekümne ringis inimese kohta ja mõistsime, et tegu on stressimaandava elamusega. Sobib eriti neile, kellele meeldivad politsei- ja spioonifilmid, sest kätte võib juhtuda mõnest tuntud Hollywoodi filmist pärit relv.

Huvilend Tartu kohal

Tartu õhust.

Aastaringselt pakub Pakker Avio huvilende Tartu kohal, mis kestavad 12 minutit ja toimuvad väikelennukiga Cessna-172. Huvilennu hind on 100 eurot ja sellest võivad korraga osa saada kolm inimest.

Elamusgarantii? Positiivne oli see, et piloot küsis enne lennu algust marsruudi eelistuste kohta. Seega on võimalik sealkandis elavatel inimestel oma kodukohta soovi korral lennukiaknast lähemalt näha. Teistelegi võib see olla põnev elamus, kuna lend toimub vahepeal üsna madalalt ja annab linnale täiesti uue perspektiivi.