Hiina on Põhja-Korea üks olulisemaid kaubanduspartnereid, kuid praktiliselt kogu turism Põhja-Koreasse toimub samuti läbi Hiina. Põhja-Korea ei avalikusta turistide arvu, kuid reisibüroode hinnangul külastab riiki umbes 6000 lääne turisti aastas. Number on küll väike, ent veel kümmekond aastat tagasi oli see kõigest 700.

Kui Põhja-Korea võimudelt liiniluba saadakse, oleks tegemist kolmanda lennufirmaga, kellel on regulaarlennud Põhja-Koreasse. Praegu peavad Pyongyangiga lennuühendust Põhja-Korea lennufirma Air Koryo ja Air China.

Põhja-Korea liider Kim Jong-un, keys oma isa Kim Jong Il-i summa järel 2011.aastal võimule tuli, on suurendadud investeeringuid turismisektorisse - alanud on uue terminali ehitus Pyongyangi lennujaamas ning riigi idarannikule kerkib suusakuurort.

Totalitaarne Põhja-Korea on üks oma kodanikke kõige ebainimlikumalt kohtlev riik maailmas. Paljuräägitud sõna- ja liikumisvabaduse puudumise kõrval on riik asunud inimeste elus otsustama ka kõige väiksemaid asju - hiljuti jõudsid maailma meediasse uudis, et võimud väljastanud korralduse: mehed võivad kasvatada oma juuksed mitte pikemaks kui kaks sentimeetrit. Võimud olevat uute reeglite kehtestamisel erakordselt ranged. «Üliõpilasi kontrollivad vaatlejad käivad kääridega ringi ja lõikavad rikkujatel juuksed maha,» väidab üks allikas.