1. Jäähotell
Temperatuur on toas praegu -5 °C.
Rootsi kuulus jäähotell oli varem avatud ainult talvel, kuid õnneks juba 2016. aastal mõtlesid nad välja aastaringse lahenduse ning nüüd on võimalik seal ka suvepuhkust veeta. Hotellis on nii soojemaid kui ka külmemaid tube, vastavalt soovile ja saadavusele. Soojadel suvekuudel kasutavad nad jää tahkena hoidmiseks päikeseenergiat. Hotellis on 20 tuba, jääbaaris serveeritakse ojadena šampanjat ning kunstigaleriis saab näha jääkujude näitust.


2. Fääri saared

Temperatuur on praegu 12 °C.
Kauge Atlandi ookeani põhjaosas paiknev saarestik on enamikele tundmatu koht, kui tegelikult avastamist väärt tänu oma randadele ja imeilusale mägisele maastikule. Saarel on märg ja tuuline peaaegu terve aasta, mis teeb sellest suurepärase paiga kõige suuremate seikluste otsijate jaoks. Tänu oma kõrgele laiuskraadile on suveööd seal väga lühikesed ning seega on võimalik matkata hiliste öötundideni. Saarel on ka Michelini tähega tunnustatud restoran Koks, mis teeb paigast sobiva puhkusekoha ka kõige suuremate toidukriitikute jaoks.

3. Island
Temperatuur on praegu 12 °C.
Islandi lõunakaldal asub rand, mida arvatakse ka maailma kõige ilusamate randade hulka. Selle üle ei tasu ka imestada, sest tegu pole tavalise rannaga, vaid erilise musta liivaga rannaga, kus saab näha ka merest kõrguvaid kaljunukke. Islandi peamised atraktsioonid asuvad aga kaldast kaugemal — laavatasandikud, jõulised geisrid ja vulkaanid, müstilised koopad ning kuumaveeallikad. Esimesel ööl võib tunduda veidi harjumatu, sest nagu Fääri saartelgi päike peaaegu ei loojugi ning isegi kui loojub, siis jääb taevas ikkagi õrnalt kumama.


4. Lofoodi saared Norras

Temperatuur on praegu 14 °C.
Tegemist on matkajate paradiisiga, sest saartel leidub imelisi randu, mägesid ja fjorde. Esmapilgul tundub maastik küll veidi metsik ja hirmutav, kuid kõikjale on rajatud lihtsaks ligipääsemiseks teed. Kuigi saared asuvad kaugel põhjas, võib suvine temperatuur tänu Golfi hoovusele küündida ikkagi 20 soojakraadini. Võimalus on saari avastada ka kajakkidega sõites, nii pääseb ligi väikestele lahesoppidele ja saarekestele. Tutvuda tasub veel Kabelvagi külaga, mille kohta leidub märkmeid juba üheksandast sajandist ning on seega kõige vanem küla ülevalpool põhjapolaarjoont.

5. Välis-Hebriidid Šotimaal
Temperatuur on praegu 15 °C.
Šotimaa kihab turistidest, kuid vähesed neist jõuavad Välis-Hebriidide saarestikule, kus võib lendamas näha valgete sabadega kotkaid ja inimtühje imelisi valge liivaga randu. Aja veetmiseks leiab igaüks võimalusi, näiteks saab surfata, koos hüljestega snorgeldada või kuulata võluvat gaeli muusikat. Ilma kohta on kindel vaid üks, et see on alati ootamatu ning tõrvatilgaks meepotis on saarel kihulased.

6. Madeira
Temperatuur on praegu 19 °C.
Madeira ei ole kindlasti nagu peosaar Ibiza, vaid meelitab ligi pigem küpsemaid külastajaid, kes on huvitatud saare maastikust ja imelisest taimestikust. Madeiral saab nautida kõikvõimalikke troopilisi luksusi ning kohalike elu on kindlasti kadestamist väärt. Muutmaks elu veelgi nauditavamaks, on kohalikud varustanud end suurepärase toidu ja veiniga, mida tuleb kindlasti proovida. Avastamisretkede lihtsustamiseks on saarele rajatud sadu kilomeetreid väikeseid kanaleid, mida ääristavad ussina looklevad jalgrajad.

7. Andorra
Temperatuur on praegu 20 °C.
Andorra on suuruse poolest sarnane umbes vaid kolmandikuga Londonist ning see on surutud Pürenee mäestikku Prantsusmaa ja Hispaania vahele. Vaatamata oma suurepärasele asukohale on orud augustis siiski tühjad. Seda peamiselt seetõttu, et lennukiga on sinna keeruline ligi pääseda ning riik on reklaaminud end pigem talvepuhkuse veetmise kohana.


8. Nova Scotia Kanadas

Temperatuur on praegu 20 °C.
Nova Scotia asub vaid kuuetunnise lennureisi kaugusel Euroopast ning on imeline paik, kui on soov veeta puhkust kuskil kaugemal. Seal ei leia küll eest kõrguvaid mägesid, kui see-eest näeb seal suuri igihaljaid okasmetsi ja kaldaelanike elu. Nova Scotia lapsed elavadki nagu kalad ja võtavad ka reisisellide lapsed lahkelt oma kampa — tasub kasutada juhust sõita kajakiga ja õppida purjetama maailma kõrgeimatel tõusulainetel.


9. Guernsey

Temperatuur on praegu 23 °C.
Suuruselt teisel saarel Inglise kanalis on võimalik tõelist suve nautida ilma liigse kuumuseta ning august on just kõige õigem aeg avastada ookeaniäärset kallast. Saarel on 27 lahesoppi, millest mõned populaarsemad on ääristatud ranna ja liivaribaga, kuid mõned on salajasemad, kuhu turistid harva satuvad. Imeilus lõunarannik on ääristatud kaljunukkidega, mida on kõige parem avastama minna matkades.


10. Assoorid

Temperatuur on praegu 24 °C.
Portugalile kuuluv saarestik asub Atlandi ookeanis, kuid sinna pääseb lihtsasti ligi neljatunnise lennureisiga otse pealinna Ponta Delgadasse. Saart võib pidada isegi Euroopa Hawaiiks ja tõeliseks metsikuks maailmaks. Suvel saab näha ka kašelotte ja delfiine ning valida kümnete randade vahel, kus veidike päikest nautida. Saarel on vulkaaniline maastik ning seega leidub palju laavatunneleid, kraatrijärvi ja kaldeerasid, mis pakuvad põhjamaisele inimesele täiesti ennenägematut vaatepilti. Eraldatuse tõttu on saarestik üsna ainulaadne, kuid kannab siiski Portugali koloniaalpärandit.

Allikas: www.telegraph.co.uk