1. Broneeri ainult sel juhul, kui reisikonsultant, kes müüb, on ka ise selles villas kohapeal käinud.

2. Jää oma tingimuste juurde ja ära lase reisibürool või kinnisvarafirmal end n-ö pehmeks rääkida selleks, et midagi muud tahtma hakata.

3. Küsi, millised on pakutava rendivilla plussid ja miinused. Hea villapuhkuse müüja räägib mõlemast.

4. Kontrolli, kas magamistoad on basseini läheduses ja et bassein oleks sissekukkumise eest kaitstud aiaga.

5. Küsi, kas villas on kõrgeid kohti, mis võiksid olla lastele ohtlikud. Kui lähed perega puhkama villasse, kus on võimalus kõrgelt äärelt kukkuda, siis see võib puhkuse asemel panna kõigiks nendeks päevadeks muretsema laste turvalisuse pärast.

6. Kui peres on väiksemaid lapsi, kes vajavad järelvalvet, siis kontrolli, et suur magamistuba ei oleks lastetubadest erineval korrusel.

7. Ära vea väikelapsi kaasa teisele poole maakera - nad ei mäleta seda reisi hiljem niikuinii, aga täiskasvanutele võib muuta nende kaasavõtmine kogu reisi tõeliseks põrguks.

8. Ära usu kõike, mida puhkemaja kohta TripAdvisoris või booking.com-is räägitakse - kohalikud konkureerivad majutusasutused võivad meelega lisada negatiivseid kommentaare n-ö "pahastelt klientidelt".

9. Oluline on ka villa ümbrus - kas seal on veeparke, mänguväljakuid, lastesõbralikke randu? Uuri järele.

10. Küsi, kas rendiauto saab tellida ka oma rendimaja juurde. Hea reisikonsultant organiseerib transpordi lennujaamast rendivillasse, et vältida pikki autorendi ootejärjekordi lennujaamas ning organiseerib rendiauto hiljem kohapeal.