Mitmekesi reisimine on üks kompromisside jada: vahepeal teeme seda, mida üks tahab, siis seda, mida teine. Ja peame ära kannatama mõne reisikaaslase kiiksu. Üksi seda probleemi pole. Teed täpselt nii, nagu ise tahad ja kui on soov kohapealt uusi tuttavaid leida, siis üksi saab ka neid valida just selliseid, nagu ise tahad.

Need on kohad, kuhu reisikaaslast kaasa võtta pole vaja.

Reykjavik, Island

Väike riik, vähe rahvast ja tohutud tühermaad on loodud üksi mediteerimiseks. Kui ei soovi suhelda, siis kohti eemaletõmbumiseks on igal pool. Samas leiab Reykjavikist ka baare ja kohvikuid uute tutvuste loomiseks.

Pariis, Prantsusmaa

Kuigi Pariis on stereotüüpne paarikeste sihtkoht, pole mingi probleem ka romantikalinnas üksi hakkama saada. Et leida teisi üksikuid, võib koguneda näiteks Café de Flore´is või Deux Magots´is, et edasi juba koos midagi ette võtta.

Bali, Indoneesia

Jooga, spaad, spirituaalsed retked — need kõik on mõeldud üksi rändajaile.

Bangkok, Tai

Siin on asi lihtne. Kui tahad kohtuda teiste omasuguste seljakotiränduritega, mine Khao San Roadile. Kui tahad kohalikku eluolusse sukelduda, pane vaim valmis ja otsi üles mõni ehe taipärane piirkond. Templid, ujuvturud, kaubandus ja vilgas ööelu ei lase üksi igavleda.

Sevilla, Hispaania

Andaluusia pealinnas saab jalgsi hakkama, seega ei pea üksi kedagi juurde otsima autorendikulude jagamiseks. Parim viis kohalikega tutvuse sobitamiseks on läbi toidu. Tutvust saab hästi luua näiteks tapasebaarides ja nende ees lobisevate kohalikega.

Dubrovnik, Horvaatia

Aadria mere pärl on mitmete võimalustega: võta ette päevareise saartele või tee külaskäik Bosnia-Herzegovinasse või Montenegrosse. Igav ei hakka.

Dublin, Iirimaa

Sõbralikud iirlased ei jäta kedagi norutama, ka mitte üksikut välismaalast. Võta nendega üks pint Guinnessi ja aruta maailma asju. Turistidega on harjunud iga iirlane, isegi maa kõige kaugemates üksildastes paikades. Ja sõbralikud ollakse ka pea alati.

Queenstown, Uus-Meremaa

Kui tahad üksi seigelda, siis Uus-Meremaa lõunasaarel Queenstownis saab nii benji-hüpet proovida, mägimatka teha kui kärestikulistel jõgedel kihutada.

Santiago, Tšiili

Suundu Santiagos Bellavistasse, mis on trendikas boheemlaste kvartal baaride, omapäraste majade ja graffitikunstiga.

Maasai Mara, Keenia

Kas minna elevandi- või lõvisafarile? Üksi olles ei pea sa seda reisikaaslasega läbi vaidlema. Mine kõigepealt lõvi-, siis aga elevandisafarile. Või käi ära Aafrika “suurt viisikut” vaatamas. Juunist oktoobrini toimub loomade massirännak, mis toob kohale ka inimrändureid kogu maailmast.

Vancouver, Kanada

Kui oled muusikafestivalide sõber, siis sellesse linna tasub minna. Majutuse üksikule reisijale leiab mõnes suvel tudengite poolt välja üüritud urkas odavalt.

Ambergris Caye, Belize

Praegu väga kuum ja trendikas sihtkoht Kesk-Ameerikas Ambergris Caye pakub imelisi baare, randu ja looduse ilu koos romantikaga. Maiade-aegsed varemed, vihmamets ja inglise keelt rääkiv rahvas on korralikuks üksinda seikluseks ideaalne.

Tokyo, Jaapan

Hiigellinn, kus on lihtne jääda anonüümseks, aitab puhata nii täielikult suhtlusvabalt kui ka kohalikega tutvust sobitades. Varu linna jaoks vähemalt 3-4 päeva, et mingigi sissejuhatus saada.

Grand Circle, Ameerika Ühendriigid

USA-s viit osariiki läbiv rahvusparkide ja looduslike imede vöönd on parim koht sukeldumiseks loodusturistile. Koos teiste üksireisijatega saab rentida auto, võtta giidi ja minna. Suur Kanjon jääb samuti tee peale.

Alaska, Ameerika Ühendriigid

See on koht, kust sind niisama lihtsalt üles ei leita, kui tahad olla omaette. Kõik teised puhkavad kuskil soojal maal, sina aga Alaskas. Vaalavaatlus, koerarakendiga sõit, ratsamatk ja värske lõhe söömaajad on vaid mõned võimalused karges osariigis puhata.

Allikas: Fodor´s Travel